Decesele care au marcat lumea in anul 2011

Vineri, 09 Decembrie 2011, ora 22:23
3044 citiri
Decesele care au marcat lumea in anul 2011
Foto: bjustinshier.com

Anul 2011 a fost plin de evenimente, Primavara Araba, revoltele din Libia, cutremurul din Japonia sau miscarea Occupy Wall Street fiind doar cateva dintre cele mai importante. Pe langa acestea, au fost si multe morti notabile care au avut loc pe parcursul acestui an.

Fie ca au fost lideri politici sau economici, vizionari, oameni de stiinta, atleti, artisti, jurnalisti, soldati, diplomati, tirani sau teroristi, toti au in comun faptul ca ne-au parasit in anul 2011. Washington Post a facut o lista cu cei mai cunoscuti dintre acestia.

23 martie - Elizabeth Taylor

Voluptoasa actrita cu ochii violeti a trait o viata plina de stralucire, dar si de chin, si a fost una dintre cele mai celebre femei, timp de sase decenii. A castigat doua premii Oscar, a trecut prin opt casatorii, a suferit de mai multe boli si a lucrat in organzatii filantropice de ajutorare a bolnavilor de SIDA. Avea 79 de ani.

9 aprilie - Sidney Lumet

Regizorul american a fost unul dintre cei mai cunoscuti si mai apreciati din industria filmului de la Hollywood, fiind considerat unul dintre cei mai mari regizori care nu au castigat niciodata premiul Oscar. A fost de cinci ori nominalizat la acest premiu, inclusiv pentru filmul "12 oameni furiosi" (1957). Avea 86 de ani.

2 mai - Osama bin Laden

Liderul al-Qaida si cel mai cautat terorist mondial a fost omorat in timpul unui raid al ofiterilor CIA si al fortelor marine american, Seals, in ascunzatoarea sa din Pakistan. Este considerat responsabil pentru atentatele de la 11 septembrie 2001. Avea 54 de ani.

23 iunie - Peter Falk

Actorul Peter Falk este cunoscut in toata lumea pentru rolul locotenentului Columbo, din serialul "Columbo". Totodata, este dublu nominalizat la premiile Oscar. Avea 83 de ani.

23 iulie - Amy Whinehouse

Castigatoarea premiului Grammy, foarte talentata cantareata a fost coplesita de viata sa turbulenta si de problemele cu consumul de alcool si dependenta de droguri. A fost gasita moarta, in casa sa din Londra. Avea 27 de ani.

5 octombrie - Steve Jobs

Steve Jobs, cofondatorul vizionar al Apple, a revolutionat computerele personale si electronicele. El a murit dupa o lupta indelungata cu un cancer pancreatic, la numai o zi de la lansarea noului model de iPhone. Avea 56 de ani.

20 octombrie - Moammar Gaddafi

Gaddafi, care a condus Libia timp de mai mult de 40 de ani, a devenit primul lider arab care a fost ucis de poporul sau, in urma valului de revolte din lumea araba, cunoscute sub numele de Primavara Araba. Avea 69 de ani.

21 octombrie - Sultan bin Abdel Aziz

Printul Sultan bin Abdul Aziz era mostenitorul tronului Arabiei Saudite si totodata viceprim-ministrul regatului si ministrul Apararii si Aviatiei. Avea 85 de ani.

7 noiembrie - Joe Frazier

Fostul mare campion al greilor a murit in urma unei scurte lupte cu cancerul de ficat. A castigat medalia de aur la categoria grea, pentru Statele Unite, la Olimpiada de la Tokio, din 1964. Avea 67 de ani.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#morti 2011, #steve jobs murit, #Amy Winehouse murit, #Moammar Gaddafi murit, #morti celebri 2011 , #morti
Comentarii
Poza Apollo13
Apollo13
rank 3
Un deces ....doua "decesuri"