Când ar putea fi decăzută din drepturile părintești mama gemenilor morți după ce au căzut de la etajul 10

Miercuri, 25 August 2021, ora 12:20
2490 citiri
Când ar putea fi decăzută din drepturile părintești mama gemenilor morți după ce au căzut de la etajul 10
Andreea V., mama gemenilor din Ploiești care au murit după ce au căzut de la etajul zece, află în septembrie dacă va fi decăzută din drepturile părintești FOTO Facebook

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Prahova a trimis în instanță, marți 25 august 2021, cererea privind decăderea din drepturile părintești pe numele Andreei V., mama gemenilor din Ploiești, care au murit după ce au căzut de la etajul 10 al blocului în care locuiau.

Dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Ploiești, instanță care va analiza cauza abia în luna septembrie, potrivit unor surse judiciare.

DGASPC a cerut decăderea din drepturile părintești în cazul băiatului cel mare al tinerei acuzată acum de ucidere din culpă.

Andreea V. este suspectă de ucidere din culpă în cazul morții celor doi copii gemeni, dosarul său fiind coordonat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești.

”La data de 18.08.2021 s-a dispus continuarea urmăririi penale față de mama minorilor decedați, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, aceasta fiind audiată în calitate de suspectă în cauză.

Din probele administrate în cauză până în prezent a rezultat la data de 11.08.2021, minorii în vârstă de doi ani, fiind lăsați nesupravegheați de către mama lor, s-au urcat pe un corp de mobilier din apropierea ferestrei dormitorului și s-au precipitat de la etajul 10 al imobilului unde locuiau, rezultând decesul acestora”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești.

Femeia este cercetată în stare de libertate, dar urmează să fie reaudiată de anchetatori după ce medicii legiști vor transmite rezultatul expertizei psihiatrice în ceea ce o privește. În funcție de diagnostic, anchetaotrii vor putea lua măsuri în cauză.

Andreea V. a fost internată la secția de psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență Ploiești chiar din seara tragediei. Tânăra a fost exsternată la cererea familiei pentru a putea participa la înmormântare.

Potrivit unor apropiați ai femeii, această o învinovățește pentru moartea celor doi gemeni pe prietena sa, și ea prezentă în apartament atunci când cei doi copii au căzut de la etaj. La momentul tragediei, Andreea V. se afla în dormitor împreună cu băiatul său cel mare unde a intrat în live pe Facebook, iar gemenii au rămas în sufragerie cu cealaltă femeie, o vecină din bloc.

Procurorii au precizat că tânăra nu este suspectă în cauză, dar are calitate de martor.

Băiatul cel mare al Andreei V. se află acum la tatăl său biologic, care l-a preluat imediat după tragedia din 11 august.

Bărbat diagnosticat cu botulism, după ce a mâncat două conserve de pește. În România nu există tratament pentru această boală
Bărbat diagnosticat cu botulism, după ce a mâncat două conserve de pește. În România nu există tratament pentru această boală
Un bărbat din oraşul prahovean Urlaţi a fost internat în stare gravă cu diagnosticul de botulism, anunță reprezentanții Spitalului Judeţean Ploieşti. El le-a spus medicilor că a mâncat...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#gemeni, #copii morti, #Ploiesti, #live facebook, #decadere drepturi parintesti, #judecatorie, #dgaspc , #instanta