Misterele disparitiei lui Codrut Marta. De ce refuza judecatorii sa-l declare mort pe fostul sef de cabinet al lui Sorin Blejnar

Miercuri, 03 Februarie 2021, ora 22:3515687 citiri
Misterele disparitiei lui Codrut Marta. De ce refuza judecatorii sa-l declare mort pe fostul sef de cabinet al lui Sorin Blejnar
Codrut Marta, pe lista persoanelor cautate. Foto: Politia Romana

Disparitia lui Codrut Marta, sef de cabinet al fostului presedinte ANAF Sorin Blejnar, ramane unul dintre marile mistere pe care procurorii DNA incearca sa-l elucideze de aproape 9 ani. "Fuge de ancheta DNA sau este decedat?", aceasta este intrebarea la care vor sa gaseasca un raspuns investigatorii.

Concret, apropiatii l-au vazut ultima data pe Codrut Marta pe 21 mai 2012, la domiciliul sau din Bucuresti, moment din care nu a mai putut fi contactat de apropiati.

In acel moment, procurorii DNA si ofiterii SRI monitorizau o retea formata din afaceristi, ofiteri de informatii si sefi din cadrul Fiscului. Era vorba de ancheta din viitorul dosar "Motorina," in care era implicata societatea Excella Real Grup, care era controlata de afaceristul Radu Nemes, cunoscut drept "Regele Motorinei".

Afaceristul ar fi fost sustinut de oameni importanti din fruntea statului roman, inclusiv de Codrut Marta, cu care era amic, potrivit datelor din dosar. Anul trecut, fostul sef al Fiscului, Sorin Blejnar, a fost trimis in judecata pentru ca ar fi primit mita 1.200.000 de euro, in perioada mai 2011 - aprilie 2012, in schimbul protejarii societatii Excella Real Grup. Un dosar in care sunt judecati un fost sef al vamilor si un fost sef al Garzii Financiare.