De ce instantele din Romania mentin sentinta de condamnare a lui Dragos Savulescu. Situatie inedita: Milionarul este liber doar in Italia

Luni, 01 Februarie 2021, ora 10:0910525 citiri
De ce instantele din Romania mentin sentinta de condamnare a lui Dragos Savulescu. Situatie inedita: Milionarul este liber doar in Italia
Milionarul a contestat decizia. Foto: Facebook/ Dragos Savulescu

Curtea de Apel Bucuresti a confirmat, pe 12 decembrie 2020, sentinta de condamnare la 5 ani si 6 luni de inchisoare cu executare in cazul omului de afaceri Dragos Savulescu, fost actionar la Dinamo Bucuresti, in dosarul Retrocedarilor de pe litoral.

Un dosar in care au mai fost condamnati fostul primar al Constantei, Radu Mazare, Cristi Borcea, mai multi notari, functionari si afaceristi, prejudiciul ridicandu-se la 114 milioane de euro.

Dragos Savulescu a contestat decizia la Inalta Curte.

Situatie inedita

O situatie paradoxala, in conditiile in care Curtea de Apel din Napoli i-a schimbat pedeapsa milionarului intr-una cu suspendarea executarii sentintei. Practic, judecatorii napoletani i-au sters lui Savulescu 3 ani din pedeapsa in baza unui decret de gratiere din 2006 si, constatand ca a ramas cu 2 ani si jumatate (sub 3 ani), i-au comutat pedeapsa intr-una cu suspendare. Decizia Curtii de Apel Napoli a ramas definitiva prin neapelare de catre procurorul italian.

In acest moment, situatia lui Dragos Savulescu este una inedita, deoarece daca vine in Romania el poate fi incarcerat, in baza mandatului de arestare european emis in cazul sau de instantele romanesti.

Curtea de Apel Bucuresti arata in motivarea sentintei ca pentru ca decizia Curtii de Apel din Napoli sa fie recunsocuta in Romania, Dragos Savulescu trebuie sa solicite recunoasterea acesteia. Acest lucru se poate face doar daca milionarul se intoarce in Romania sau daca este incarcerat in Italia, in cazul sentintelor cu executare in penitenciar.

Dragos Savulescu este in continuare pe site-ul Politiei Romane la rubrica "Persoane urmarite".

Foto: Politia Romana