Daniel Morar, numit consilier al sefului CSM - detasarea la M.Public inceteaza in 10 zile (Video)

Vineri, 05 Aprilie 2013, ora 15:42 4098 citiri
Foto: B1TV

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat, vineri, incetarea detasarii lui Daniel Morar in functia de prim-adjunct al procurorului general al PICCJ, la solicitarea acestuia.

Decizia a fost luata in unanimitate de membrii sectiei pentru procurori a CSM, iar intreruperea detasarii intra in vigoare la data de 15 aprilie, se arata intr-un comunicat remis presei.

De asemenea, la solicitarea presedintelui CSM, procurorul Oana Schmidt Haineala, Daniel Morar a fost detasat pe o perioada de 6 luni, incepand cu data de 15 aprilie 2013, in functia de consilier al presedintelui CSM. Decizia presedintelui CSM are numarul 152/ 05.04.2013.

Conform comunicatului citat, procurorul Daniel Morar si-a exprimat acordul pentru detasare, cu mentiunea ca ea va inceta la data de 7 iunie 2013, urmand ca acesta sa isi preia mandatul la Curtea Constitutionala.

Daniel Morar pleaca de la Parchetul General: Am venit sa rezolv probleme, nu sa creez unele

Daniel Morar a cerut CSM vineri, printr-o declaratie publica, sa revoce hotararea prin care a fost detasat pentru 6 luni in functia de procuror general interimar, dupa ce premierul Victor Ponta si presedintele Traian Basescu au pus la indoiala legalitatea hotararii adoptate de CSM in cazul sau.

C.B.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com