Daniel Morar da in judecata Asociatia Magistratilor: E momentul sa reactionez, le cer daune

Miercuri, 24 Aprilie 2013, ora 21:56 6530 citiri
Foto: ebihoreanul.ro

Daniel Morar, fostul procuror sef al DNA, a decis sa dea in judecata Asociatia Magistratilor in Romania, dupa ce aceasta asociatie, al carei presedinte de onoare este Viorica Costiniu, sotia judecatorului Florin Costiniu condamnat in dosarul Voicu, a cerut revocarea lui de la Curtea Constitutionala.

"De aceasta data ii dau si eu in judecata pentru stirbirea reputatiei. AMR a protestat mereu impotriva mea, prin tot felul de declaratii sau actiuni. Au protestat si pentru ca am participat, in calitate de prim adjunct al procurorului general al Romaniei, la sedintele CSM, si au pierdut inclusiv in instanta.

Acum, imi stirbesc reputatia, afirmand fie ca nu cunosc legislatie, fie ca am avut esecuri profesionale si ca n-as avea buna reputatie pentru a fi judecator la Curtea Constitutionala. Este momentul sa reactionez si o sa le cer si daune morale. In plus, o sa sesizez si CSM pentru apararea bunei mele reputatii", a declarat Daniel Morar pentru Romania Libera.

Asociatia Magistratilor din Romania (AMR), unde Viorica Costiniu este presedinte de onoare, a cerut, miercuri, presedintelui Traian Basescu revocarea decretului de numire la Curtea Constitutionala a lui Daniel Morar.

Asociatia magistratilor ii cere lui Basescu sa il revoce pe Morar de la CCR

Potrivit AMR, Daniel Morar nu indeplineste conditia de legalitate a inaltei competente profesionale prevazuta in Legea privind organizarea si functionarea Curtii Constuitutionale

"Sunt astfel de notorietate publica trei cazuri in care domnia sa, ca procuror, a incalcat grav normele juridice internationale conventionale si, prin acestea, dispozitiile constitutionale referitoare la raporturile dintre dreptul national si dreptul international(...)

Aceste esecuri profesionale si abuzuri grave ale domnului Daniel Morar dovedesc grava necunoastere a normelor juridice internationale conventionale direct aplicabile in dreptul intern roman si a Constitutiei Romaniei, prin urmare domnia sa nu indeplineste conditia de legalitate a numirii sale ca judecator la Curtea Constitutionala, constand in inalta competenta profesionala", se arata in plangerea administrativa prelabila trimisa presedintelui.

Catalin Voicu, 7 ani de inchisoare cu executare. Vezi pedepsele lui Costiniu, Locic si Casuneanu

Surse AMR au declarat pentru Romania Libera ca, in realitate, ar fi vorba de o razbunare a Vioricai Costiniu, presedintele de onoare a AMR, al carei sot, fost judecator-sef de sectie la Inalta Curte, a fost condamnat recent pentru coruptie in dosarul fostului senator PSD, Catalin Voicu, dosarul fiind instrumentat de DNA in vremea in care Daniel Morar era procuror sef.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com