Dan Diaconescu la audieri: E o enigma totala, un mister, un serial fara precedent! (Video)

Joi, 15 Iulie 2010, ora 10:02
4137 citiri
Dan Diaconescu la audieri: E o enigma totala, un mister, un serial fara precedent! (Video)
Foto; Antena3

Patronul OTV, Dan Diaconescu, s-a prezentat joi dimineata la DNA pentru audieri intr-un nou dosar in care este acuzat de santaj, acesta declarand la intrarea in sediul institutiei ca totul este o inscenare si ca va spune mai multe dupa ce va iesi de la audieri "cu catuse sau fara catuse".

Audierile vin la doar o zi dupa ce procurorii DNA au efectuat din nou perchezitii la sediul OTV, in cautarea unor casete inregistrate in 2005. In acest nou dosar, Dan Diaconescu este acuzat de omul de afaceri Petru Paul Tardea ca l-ar fi santajat si i-ar fi cerut suma de 100.000 de euro pentru a nu difuza pe post un material compromitator.

"Se doreste bagarea unui pumn in gura mea si blocarea noului Partid al Poporului in marsul sau, si oprirea mea in drumul spre presedintia tarii. Acum nu mai crede nimeni ca e o inscenare a mea si a lui Traian Basescu", a declarat Dan Diaconescu la intrarea in sediul DNA.

"Peste tot unde mi s-a dat NUP, si in dosarul lui Doru Parv, totul se dezgroapa, si din toate calitatile mele de NUP sunt scos vinovat(...) E o reteta simpla, probabil mai sunt si alte dosare, poate legat de trecerea pe culoarea galbera a semaforului", a comentat ironic patronul OTV.

Intrebat de jurnalisti daca stie exact cate dosare are, Diaconescu a spus ca nu, si ca este o situatie similara cu cea de acum cateva saptamani, cand a fost arestat fara ca procurorii sa ii puna la dispozitie prea multe informatii.

"Eu am preferat acum sa vin de bunavoie", a mai spus Diaconescu, aratandu-se conciliant. "Totul s-a fabricat de la cap la coada! Vorbim de un dosar din 2005 si suntem in 2010", a mai punctat patronul OTV.

Perchezitie DNA la sediul OTV (Video)

Dan Diaconescu, acuzat de un nou santaj, in urma perchezitiilor de la OTV

Intrebat daca se asteapta sa fie din nou arestat, acesta a replicat in stilu-i caracteristic: "Orice e posibil! E o enigma totala, e un mister, e un serial fara precedent".

Diaconescu a mai declarat ca nu stie nimic legat de punerea sub invinuire a fostului director al publicatiei Atac la persoana, Mihai Ghezea, si a spus ca va oferi mai multe informatii la iesirea de la audieri.

Inainte sa intre pe usa DNA, Dan Diaconescu a fost asaltat de un admirator care l-a anuntat ca a decis sa faca greva foamei in fata sediului OTV pana in momentul in care realizatorul de emisiuni va fi lasat in pace de procurori.

In felul asta sper sa castigam mai lejer si din primul tur alegerile

"Exact ce am anticipat! De asta nu sunt bani pentru bugetari, de aia trebuie impozitate pensiile, pentru ca foarte multi bani se cheltuie pe investigarea lui Dan Diaconescu", a declarat acesta la iesire, dupa circa o ora de audieri.

Patronul OTV a precizat ca a luat la cunostinta ca este vorba de un dosar din 2005 in care fusese absolvit de vina, "dar in 6 iulie 2010 a capatat o importanta deosebita pentru conducerea actuala a sistemului romanesc si am devenit invinuit".

El a mai precizat ca i s-au prezentat acuzatiile si ca o sa vina vineri din nou la audieri. "Nu trece o zi fara o audiere a lui Dan Diaconescu, in felul asta sper sa castigam mai lejer si din primul tur alegerile", s-a aratat convins acesta.

Patronul OTV a mai precizat ca ii sunt aduse aceleasi invinuiri, de santaj si amenintari, ca si in cazul primarului din Zarand, in care a fost arestat. "E aceeasi poveste: un ziarist vorbeste despre faptele unui om foarte corupt si ziaristul este arestat. Va reamintesc ca atunci cand noi vom veni la putere vom schimba toate aceste lucruri", a mai declarat Dan Diaconescu.

Unul dintre avocatii sai a precizat ca tot joi va fi audiat si Mihai Ghezea, acesta fiind pus sub invinuire alaturi de Dan Diaconescu in acest dosar. Avocatul a subliniat ca plangerea a fost formulata in 2005, iar in 2007 s-a dat NUP, doar ca atunci santajul nu era considerat caz de coruptie, ca in prezent, motiv pentru care procurorul general Laura Codruta Kovesi ar fi decis redeschiderea dosarului.

Dupa ce ajung presedinte, il numesc procuror general pe procurorul din dosar!

"Ma astept si la alte dosare fabricate, sa fie aduse aici pe banda rulanta(...) Se tot incearca arestarea mea, sa imi blocheze drumul spre presedintie. Dar mai sunt putine zile pana la alegeri, cand vom rezolva toate aceste lucruri inca din primele zile(...)In orice zi pot fi arestat de acum pana la alegeri", a mai declarat Dan Diaconescu.

Mai mult, acesta a dezvaluit ca si-a permis, mai in gluma mai in serios, sa ii spuna procurorului din acest dosar ca dupa ce va ajunge presedinte il va numi procuror general, "pentru ca fara domnia sa nu ajungeam la 3,6% in sondajele oficiale".

Sediul OTV a fost perchezitionat miercuri, la cateva saptamani de la eliberarea din arest a lui Dan Diaconescu. Initial s-au cerut doua casete continand inregistrarea a doua emisiuni, una din 11 aprilie 2005 si alta din 20-21 aprilie 2005, de la ora 20.00 - 02.00 noaptea si un contract de publicitate din 2005, iar pentru ca nu au gasit nici contractele si nici casetele din 2005, procurorii anticoruptie au decis ridicarea tuturor contractelor incheiate in acel an de OTV.

Acest dosar a fost in lucru la procurorul Catalin Macovei, actual presedinte al Agentiei Nationale de Integritate(ANI), care l-ar fi declinat la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 4. Actualul procuror de caz a cerut dosarul pentru a-l reanaliza.

In 23 iunie, Diaconescu si Doru Parv au fost arestati pentru santaj de instanta Judecatoriei Sectorului 1.

Primarul care l-a reclamat pe Dan Diaconescu, audiat la DNA: isi mentine declaratiile

Doua zile mai tarziu, Tribunalul Bucuresti a decis punerea in libertate a lui Dan Diaconescu, dar mentinerea in arest preventiv a lui Doru Parv.

SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
#Dan Diaconescu audiere, #Dan Diaconescu DNA, #Dan Diaconescu dosare, #Dan Diaconescu santaj , #arestare