Daca 3 parlamentari fumeaza, se poate dispune "inchiderea unitatii"! Un deputat propune cluburi pentru fumatori

Joi, 17 Martie 2016, ora 15:17
4832 citiri
Daca 3 parlamentari fumeaza, se poate dispune "inchiderea unitatii"! Un deputat propune cluburi pentru fumatori
Foto: Facebook/Daniel Fenechiu

Deputatul Daniel Fenechiu, adversar al Legii antifumat, scrie pe Facebook, ironic, ca, potrivit actualelor reglementari, daca trei parlamentari sunt prinsi fumand in Parlament, se poate ajunge la "inchiderea unitatii", ca sanctiune complementara, ce ar echivala cu dizolvarea Legislativului.

Daniel Fenechiu, lider al PND, face aceste afirmatii pe motiv ca "talibanii" legii antifumat nu au citit propunerile sale privind modificarea proiectului si acum il acuza nefondat, arata News.ro.

Legea antifumat NU a intrat in vigoare azi. Ce se intampla cu cei care au fost deja amendati

"Am reanalizat perspectiva mea. Si am constatat ca daca nu modificam legea actuala am putea reusi ceea ce Iohannis si societatea civila cer - in opinia mea motivat, de o buna bucata de vreme: dizolvarea Parlamentului. Astfel, potivit art 10 lit b (din legea antifumat - n.red.), daca organele de aplicare a legii - politisti, ISU, jandarmi - vor constata trei incalcari succesive a interdictiei de a fuma in incinta Parlamentului s-ar putea ajunge la 'sanctiunea complementara de inchidere a unitatii'", scrie Fenechiu, pe Facebook.

Deputatul sustine ca acest lucru ar insemna automat si declansarea alegerilor anticipate.

"Mai pe romaneste, trei parlamentari pot - incalcand legea pentru o cauza nobila, sa genereze alegeri anticipate. Umor romanesc", mai scrie acesta.

Legea antifumat: Nu sunati la 112 daca vreti sa faceti reclamatii! Cine va putea da amenzi

Deputatul PND Daniel Fenechiu a depus, luni, in Parlament, un proiect de modificare a Legii antifumat, care defineste mai clar spatiul public inchis si prin care se vor putea amenaja locuri speciale "destinate fumatului", precum si infiinta "cluburi pentru fumatori".

Daniel Fenechiu a afirmat ca actuala lege este o "prostie" si are afecte adverse, pe care initiatorii nu le-au luat in calcul.

Legea antifumat a intrat in vigoare: Unde se poate fuma si unde nu. Ce poti pati daca o incalci

"Legea este similara cu legea prohibitiei din SUA si eu va spun ca romanii sunt extrem de inventivi si vor gasi tot soiul de remedii la aceasta lege. Daca cineva isi face o cladire rotunda si permite fumatul in cladirea rotunda, pe reglementarea legii nu vad cum pot sa-i amendez pe aia. Ca la o cladire rotunda nu vorbesti de doi pereti si un tavan", a explicat acesta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#trei parlamentari fumat Fenechiu, #parlamentari fumat inchidere unitate, #legea antifumat , #Legea antifumat