Cuscrul lui Basescu, audiat la DIICOT in dosarul bancherilor

Joi, 04 Aprilie 2013, ora 17:53
2616 citiri
Cuscrul lui Basescu, audiat la DIICOT in dosarul bancherilor

Cuscrul presedintelui Traian Basescu, Gheorghe Ionescu, este audiat joi dupa-amiaza la sediul DIICOT, in dosarul "Bancherilor", unul dintre cele mai mari dosare de frauda bancara din Romania.

Potrivit televiziunilor de stiri, Gheorghe "Bebe" Ionescu este audiat in calitate de martor in dosarul respectiv, de catre procurorii DIICOT si a raspuns la intrebarile anchetatorilor.

Conform acestora, numele lui Gheorghe Ionescu aparea in interceptarile din dosarul bancherilor. Conform Realitatea Tv, cei care erau interceptati spuneau ca nu li se va intampla nimic intrucat il cunosc pe cuscrul presedintelui.

Dosarul fraudelor bancare: 16 persoane arestate preventiv

Magistratii Tribunalului Calarasi i-au arestat, luni, pe 16 dintre cele 18 persoane retinute pentru frauda bancara intr-un dosar cu un prejudiciu de 15 milioane de euro.

Suspectii sunt acuzati ca ar fi dat bani cu camata si foloseau credite luate cu acte false pentru a-i recupera.

In noaptea de duminica spre luni, procurorii DIICOT au emis ordonante de retinere pe numele a 18 persoane acuzate de fraude bancare in dosarul respectiv. Tot in acest dosar au mai fost audiati, in urma cu mai multe luni, cativa bancheri si anghajati ai ministerului Economiei.

Procurorii sustin ca, incepand cu anul 2004, mai multi membri ai gruparii au achizitionat, prin credite bancare, imobile la preturi mici pe care le-au folosit ulterior, dupa o supraevaluare si "cosmetizare", la obtinerea creditelor bancare frauduloase.

"Membrii grupului infractional organizat, structurat pe paliere de executie, au realizat o activitate infractionala conexa faptelor pentru care se efectueaza cercetari in dosarul penal instrumentat de catre procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Bucuresti, privind comiterea unor fraude bancare de proportii, sub coordonarea liderilor Mihai Stan si Ruse Daniel", sustine DIICOT.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#cuscru Traian Basescu audiat DIICOT, #cuscru Basescu dosar bancheri, #cuscru Basescu frauda bancara , #frauda