Curtea de Arbitraj la care Vlasov ar fi spus ca intervine, condusa de fiica lui si de Bogdan Olteanu

Miercuri, 19 Martie 2014, ora 17:22
3193 citiri
Curtea de Arbitraj la care Vlasov ar fi spus ca intervine, condusa de fiica lui si de Bogdan Olteanu

Curtea de Arbitraj Comercial International, la care Mihail Vlasov ar fi spus ca intervine pentru solutionarea unui dosar al unui om de afaceri, este condusa de fiica sa, Vanda Vlasov, si de vicepresedintele BNR, Bogdan Olteanu.

Curtea de Arbitraj Comercial International de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei a fost infiintata in anul 1953, in scopul solutionarii litigiilor de comert exterior.

Prin Legea 335 din 3 decembrie 2007, Curtea de Arbitraj a fost reorganizata ca institutie permanenta de arbitraj, fara personalitate juridica, pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei, pentru administrarea arbitrajului international si intern.

Presedintele Curtii de Arbitraj Comercial International este Bogdan Olteanu, fost membru PNL, viceguvernator al Bancii Nationale a Romaniei. Fiica presedintelui Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, notarul Vanda Anamaria Vlasov, este prim-vicepresedintele Curtii de Arbitraj, iar Brandusa Stefanescu, fost judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie, este vicepresedinte.

Seful Camerei de Comert, ridicat de DNA. Trafic de influenta pentru un milion de euro (Video)

Fostul judecator de la ICCJ Ioan Ionescu este arbitru coordonator pentru curtile de arbitraj de pe langa camerele de comert judetene, iar avocatul Bazil Oglinda este secretar stiintific.

Membrii Colegiului Curtii de Arbitraj Comercial International sunt Smaranda Angheni, decan al Facultatii de Drept de la Universitatea "Titu Maiorescu", Eugenia Lohan, fost judecator sef de sectie la ICCJ, Stanciu D. Carpenaru, decanul Facultatii de Drept de la Universitatea "Nicolae Titulescu" si avocatul Viorel Ros.

Curtea de Arbitraj are in structura sa 128 de arbitri romani inscrisi pe o lista a arbitrilor si dispune de o lista de arbitri straini cuprinzand 50 de persoane.

Pe lista de arbitri interni si internationali, valabila de la 6 martie 2013, sunt Mihail Vlasov si membrii din conducerea Curtii de Arbitraj.

Presedintele Camerei de Comert si Industrie, retinut pentru mita

Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, Mihail Vlasov, ar fi cerut unui om de afaceri un milion de euro pentru a-l ajuta sa castige un dosar de arbitraj, iar marti a primit de la acesta 200.000 de euro din suma ceruta, fiind retinut pentru trafic de influenta, informeaza DNA.

Directia Nationala Anticoruptie arata miercuri, intr-un comunicat de presa, ca procurorii Sectiei de Combatere a Coruptiei au dispus punerea in miscare a actiunii penale in cazul lui Mihail Vlasov, presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, pentru infractiunea de trafic de influenta.

Vlasov urmeaza sa fie dus miercuri la Curtea de Apel Bucuresti, care va decide daca va fi arestat preventiv pe 29 de zile, la propunerea procurorilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Mihai Vlasov Curte Arbitraj, #Mihai Vlasov retinut, #Mihai Vlasov mita , #justitie