Curtea de Apel Bucuresti: Sorina Pintea ramane sub control judiciar

Joi, 09 Iulie 2020, ora 12:18 3032 citiri
Foto: Arhiva Ziare.com

Curtea de Apel Bucuresti a decis ca fostul ministru al Sanatatii Sorina Pintea ramane sub control judiciar in dosarul in care a fost trimisa in judecata de procurorii DNA pentru luare de mita.

Tribunalul Bucuresti revocase masura preventiva pe 2 iulie, insa DNA a contestat decizia, care nu era definitiva, precizeaza Agerpres.ro.

"Admite contestatia formulata de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - DNA impotriva incheierii din data de 02.07.2020, pronuntata de judecatorul de camera preliminara de la Tribunalul Bucuresti - Sectia I Penala. (...) Desfiinteaza incheierea atacata si, rejudecand, (...) mentine masura preventiva a controlului judiciar luata fata de inculpata Pintea Sorina", se arata in incheierea de sedinta postata joi pe portalul instantelor de judecata.

Pe 30 aprilie, Sorina Pintea a fost trimisa in judecata pentru comiterea infractiunii de luare de mita, in forma continuata, in perioada cand detinea functia de manager al Spitalului Judetean de Urgenta 'Dr. Constantin Opris' din Baia Mare.

Conform DNA, in perioada noiembrie 2019 - 28 februarie 2020, Sorina Pintea ar fi pretins si primit, printr-un intermediar, de la reprezentantii unei societati comerciale, in doua transe, sumele de 10.000 de euro (la 20 decembrie 2019) si 120.000 lei (la 28 februarie 2020), care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentand un procent de 7% din valoarea unui contract de achizitie publica ce avea ca obiect proiectarea si executia lucrarilor de amenajare a blocului operator - sala de chirurgie cardiovasculara si toracica si a unor spatii adiacente din Spitalul Judetean de Urgenta 'Dr. Constantin Opris' Baia Mare, incheiat in anul 2019.

Potrivit anchetatorilor, Pintea ar fi primit banii in incinta unitatii medicale pe care o conducea.

"In data de 28 februarie, dupa primirea sumei de 120.000 lei, activitate ce ar fi avut loc in biroul inculpatei din cadrul spitalului, s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante", mentioneaza DNA.

Initial, pe 29 februarie, Sorina Pintea a fost arestata preventiv de Tribunalul Bucuresti, insa a fost eliberata pe 6 martie, in urma unei decizii a Curtii de Apel Bucuresti, instanta care a plasat-o sub control judiciar pe o perioada de 60 de zile.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com