Curiosul caz al miliardarului Ioan Niculae. Cum s-a internat in Italia inaintea ultimului termen din procesul pentru coruptie. DNA: "Cerem 15 ani de inchisoare"

Joi, 28 Ianuarie 2021, ora 22:2211220 citiri
Curiosul caz al miliardarului Ioan Niculae. Cum s-a internat in Italia inaintea ultimului termen din procesul pentru coruptie. DNA: "Cerem 15 ani de inchisoare"
Ioan Niculae sustine ca s-a dus in Italia sa se trateze de efectele COVID-19. Foto: Hepta

Unul dintre cei mai bogati oameni din Romania, miliardarul Ioan Niculae (66 de ani), patronul holdingului Interagro si al clubului de fotbal Astra Giurgiu, a lipsit miercuri, 27 ianuarie, la ultimului termen in care este acuzat de fapte de coruptie.

Avocatii acestuia au aratat ca omul de afaceri este internat intr-o clinica din Milano (Italia), unde se recupereaza dupa ce s-a infectat cu COVID-19. Trebuie spus ca pe 27 ianuarie era termen stabilit pentru pledoariile finale, iar sentinta pe care Curtea de Apel Bucuresti urmeaza sa o dea in acest caz este definitiva.

In faza de fond a procesului, Ioan Niculae a fost condamnat de Tribunalul Bucuresti, in noiembrie 2018, la 3 ani si 6 luni de inchisoare pentru instigare la evaziune fiscala, instigare la spalare a banilor si cumparare de influenta.

In acelasi dosar, sotia miliardarului, Nicoleta Mariana Niculae, fosta Toncea, a fost condamnata, in faza de fond a procesului, la 3 ani de inchisoare cu suspendare pentru complicitate la evaziune fiscala si complicitate la spalare a banilor. Femeia a fost prezenta la ultimul termen de judecata de la Curtea de Apel Bucuresti.

Italia este una dintre tarile europene preferate de mai multi fugari celebri: Mario Iorgulescu- fiul sefului FRF, Alina Bica- fosta sefa DIICOT sau milionarul Dragos Savulescu.