Cum vor autoritatile sa-i invete pe copii sa nu se drogheze

Luni, 15 Februarie 2016, ora 18:361605 citiri
Cum vor autoritatile sa-i invete pe copii sa nu se drogheze
Foto: Arhiva Ziare.com

Agentia Nationala Antidrog (ANA) a incheiat un nou protocol de colaborare cu Ministerul Educatiei, astfel incat cele doua institutii sa desfasoare programe de prevenire antidrog in scoli.

Asadar, specialistii din cadrul ANA si Ministerului Educatiei vor organiza in institutiile de invatamant programe, proiecte si activitati comune "pentru realizarea scopului si obiectivelor Strategiei Nationale Antidrog 2013 - 2020 si ale Planurilor de actiune in domeniul reducerii cererii de droguri", se arata intr-un comunicat ANA remis luni Ziare.com.

Un scolar din 10 a consumat droguri macar o data

In cadrul parteneriatului, cele doua institutii "vor colabora, in baza bunelor practici interinstitutionale, in implementarea in scoli de programe si proiecte de prevenire a consumului de droguri, alcool si tutun, precum si in derularea de proiecte de petrecere a timpului liber intr-un mod sanatos, prin activitati de informare, educare si comunicare".

De asemenea, specialistii antidrog "vor contribui la selectarea si formarea din randul elevilor si cadrelor didactice a voluntarilor, care vor participa la derularea proiectelor de educare, informare si constientizare asupra consumului de droguri in randul copiilor si tinerilor".

Elevii care se drogheaza, beau sau fumeaza, depistati in cabinetele scolare

Mai mult, expertii vor elabora si implementa programe de formare antidrog destinate profesorilor.

D.T.