Cum se vor racori la puscarie, pe perioada caniculei: Liviu Dragnea, Radu Mazare si Nicusor Constantinescu

Marti, 30 Iunie 2020, ora 16:21 8563 citiri
Foto: Bogdan Stamatin/ Mediafax/ Hepta

Usile celulelor sau vizetele pot fi deschise inclusiv pe timpul noptii, dupa ce Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) a pus in aplicare o prevedere din regulament menita sa combata disconfortul termic resimtit de detinuti in perioadele caniculare.

Printre cei care vor beneficia de aceste prevederi se numara si mai multi detinuti VIP, care se afla inchisi in penitenciare: fostul lider PSD, Liviu Dragnea, Fostul primar al orasului Constanta, Radu Mazare, si fostul presedinte al Consiliuului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu.

Anuntul privind aplicarea acestui ordin a fost anuntat printr-un comunicat al ANP.

"Avand in vedere recentele atentionari meteorologice, vizand o vreme calduroasa, izolat caniculara, si un disconfort termic accentuat, unitatile subordonate Administratiei Nationale a Penitenciarelor au pus in aplicare prevederile art. 109, alin.2 din O.M.J. nr. 4800/2018 pentru aprobarea Regulamentului privind siguranta locurilor de detinere din subordinea Administratiei Nationale a Penitenciarelor, respectiv: In zilele caniculare, cu aprobarea directorului locului de detinere si in limita timpului stabilit de acesta, vizetele sau usile camerelor se pot deschide, grilajele acestora fiind asigurate, inclusiv pe timpul noptii atunci cand situatia o impune.

Astfel, in spatiile destinate cazarii detinutilor, exista posibilitatea, raportat la evolutia conditiilor climatice, de utilizare a unor surse de ventilatie pentru mentinerea unei temperaturi optime," se arata in comunicatul ANP.

Potrivit sursei citate, in prezent nu sunt inregistrate/ raportate disfunctionalitati.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News