Cum dovedeste SRI ca nu s-a implicat in politica si in campanii electorale

Luni, 09 Februarie 2015, ora 22:57
5842 citiri
Cum dovedeste SRI ca nu s-a implicat in politica si in campanii electorale
Foto: SRI

Conducerea SRI a facut dovada "echidistantei" activitatii Serviciului in raport cu viata politica, cu ocazia audierilor din Parlament, prin prezentarea membrilor Comisiei parlamentare de control a unor secvente din 23 de videoconferinte din 2014 sustinute de conducerea SRI in frunte cu George Maior.

Comisia de control SRI precizeaza intr-un comunicat ca, in privinta acuzatiilor de "implicare in activitatea politica si in campania electorala" a Serviciului, a "constatat ca sub mandatul domnului George Cristian Maior au fost create si dezvoltate politici si mecanisme de securitate orientate prioritar catre respectarea, de catre toti angajatii SRI, a acestor cerinte legale".

Ce spune Coldea despre fotografiile cu Udrea la Paris. Le-a facut sau nu SRI?

"De asemenea, domnul Maior si domnul general Coldea au atentionat constant intregul personal cu privire la respectarea acestor exigente legale, concomitent fiind consolidata componenta de securitate interna.

Reprezentantii SRI audiati au prezentat Comisiei secvente video din cadrul a 23 de videoconferinte cu toate efectivele de comanda ale SRI, pe durata anului 2014, in care domnul Maior si domnul general Coldea atentionau explicit, recurent, intregul personal cu privire la obligatia legala si profesionala de a respecta cu strictete cerintele de neutralitate, echidistanta si neimplicare in viata politica. A fost reiterata determinarea institutiei de a manifesta toleranta zero pentru astfel de abateri", se mentioneaza in comunicat.

Seful comisiei SRI: Udrea si-a schimbat parerea despre Serviciu de cand a fost audiata la DNA

Potrivit documentului, "Comisia parlamentara a determinat faptul ca nu au fost inregistrate abateri de la cadrul legal si neutralitatea impusa prin lege institutiei si reprezentantilor acesteia".

De asemenea, Comisia face referire la "relatii ale conducerii institutiei (SRI - n.red.) cu o serie de persoane invocate public".

"Domnul George Maior a impus ca la nivelul SRI relationarea cu celelalte institutii, beneficiari, demnitari, diplomati, oameni de afaceri sau societatea civila, sa fie realizate exclusiv de catre domnia sa sau, in situatii exceptionale, de cadre de conducere ale SRI, desemnate nominal de domnia sa.

La nivelul conducerii SRI au fost receptionate solicitari exprese pentru astfel de intalniri, exprimate de reprezentanti ai categoriilor mentionate. Domnul director Maior a raspuns in cea mai mare parte favorabil, intalnirile fiind organizate in sedii si spatii de protocol, iar in functie de problematica discutata, la parte din aceste intalniri au fost invitati si alti membri ai conducerii institutiei, potrivit competentelor de coordonare ale acestora", se precizeaza in comunicat.

Coldea, dupa audierea in comisie: Resping categoric toate acuzatiile la adresa mea sau a SRI

De asemenea, documentul afirma ca membrii Comisiei de control SRI au "determinat faptul ca nu exista nici un indiciu privind relatii sau interactiuni nejustificabile legal sau imputabile profesional intre reprezentanti ai institutiei si oameni de afaceri sau fosti beneficiari ai informarilor furnizate de institutie".

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#SRI implicare politica, #SRI implicare campanie, #raport comisie SRI , #sri