Cum au incercat politistii sa-si scape colegul poreclit "Violatorul", dupa ce fusese prins in fapt intr-un alt caz

Miercuri, 10 Ianuarie 2018, ora 16:38
20013 citiri
Cum au incercat politistii sa-si scape colegul poreclit "Violatorul", dupa ce fusese prins in fapt intr-un alt caz
Foto: Arhiva Ziare.com

Dupa ce opinia publica a fost indignata de faptul ca politistii nu si-au recunoscut zile intregi colegul-pedofil, au inceput sa iasa la iveala informatii despre modul in care acestia l-au aparat in alte cazuri pe colegul de la Rutiera cu comportament sexual deviant.

Si informatiile vin chiar de la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 5 din Bucuresti, care explica de ce inca nu e solutionata o plangere impotriva lui Stan veche de mai bine de un an.

Astfel, institutia arata ca, pe 10 decembrie 2016, s-a mai inregistrat o plangere impotriva lui Eugen Stan din partea unei persoane vatamate, o femeie adulta. Aceasta a declarat ca a fost agresata sexual in scara unui bloc de Stan. Mai mult, el a fost prins in fapt chiar de sotul femeii, barbatul fiind cel care l-a predat personal politistilor.

Astfel, in 2016, politistii de la Sectia 18 ar fi trimis la Parchet o propunere de clasare a anchetei, pe motiv ca ororile comise nu au fost surprinse de camerele de supraveghere. In plus, oamenii legii nu au precizat ca suspectul este un angajat al Brigazii Rutiere.

Atunci, s-a dispus inceperea urmaririi penale in rem (adica asupra faptei, de parca nu se stia autorul) sub aspectul savarsirii infractiunii de agresiune sexuala.

"In cursul urmaririi penale, organele de cercetare penala din cadrul Sectiei 18 Politie au solicitat a fi transmise imaginile surprinse de camerele de supraveghere video de la locul comiterii infractiunii. In procesul-verbal incheiat de Sectia 18 Politie a reiesit ca sistemul de supraveghere este instalat defectuos si nefunctional, aspect confirmat de administratorul blocului, persoana care a mai precizat ca nu stie sa-l foloseasca, intrucat a fost instalat de catre un vecin", transmite un comunicat al Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 5, citat de Realitatea TV.

Asadar, la finalizarea cercetarilor, organele de politie din cadrul Sectiei 18 au inaintat Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 5 Bucuresti un referat cu propunerea de clasare a cauzei, fara a se face referire la calitatea de politist a numitului Stan Eugen.

Procurorii de la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 5 Bucuresti au devenit insa suspiciosi dupa ce Brigada Rutiera le-a cerut informatii privind stadiul cercetarilor in cazul lui Stan. Astfel, si ei au cerut lamuriri de la Brigada Rutiera despre Stan.

Insa, "in urma raspunsului primit, s-a dispus trimiterea cauzei de la Sectia 18 la Brigada Rutiera, organ de cercetare penala competent dupa calitatea persoanei sa efectueze cercetarile in cauza", se mai arata in comunicatul Parchetului.

Astfel, dosarul e in continuare in faza de cercetare, la mai bine de un an de la deschiderea lui, timp in care Stan a agresat si traumatizat cei doi copii in Drumul Taberei.

Parchetul General preia toate dosarele lui Stan: Sunt complexe, cu multe victime si au un impact social mare

Miercuri, Parchetul General a anuntat ca a preluat toate dosarele in care este anchetat Stan, inclusiv pe acesta.

"In cursul zilei de astazi, 10 ianuarie 2018, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, a dispus prin ordonanta, preluarea de catre Sectia de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, de la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti, a cauzei privind savarsirea a trei infractiuni de agresiune sexuala, prev. de art. 219 alin. 1 si 2 lit. c din Codul Penal, de catre inculpatul EUGEN STAN, precum si a unei infractiuni de perversiune sexuala, prev de art. 201 alin. 1 si 2 din vechiul Cod Penal.

De asemenea, prin aceeasi ordonanta a procurorului general a fost preluat si un dosar instrumentat de catre Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 5, in care a fost inceputa urmarirea penala in rem sub aspectul savarsirii unei infractiuni de agresiune sexuala, prev. de art 219 alin. 1 din Codul penal, dosar constituit in urma unei plangeri datand din anul 2016", a anuntat Parchetul General.

Institutia explica faptul ca preluarea acestor dosare "are ca temei necesitatea verificarii tuturor faptelor cu un mod de operare asemanator comise pe raza municipiului Bucuresti si a judetului Ilfov, calitatea de angajat al Ministerului Afacerilor Interne pe care o are inculpatul Stan Eugen, complexitatea celor doua cauze data de numarul mare al persoanelor vatamate, de multitudinea probelor care trebuie administrate si de varietatea mijloacelor de proba, precum si impactul deosebit creat in societate prin comiterea unor asemenea fapte".

Eugen Stan a fost prins luni dupa ce, pe 5 ianuarie, a agresat sexual doi copii intr-un lift, intr-un bloc din Capitala. Faptul ca desi in toate acele zile au fost intens mediatizate imagini cu agresorul dar colegii sai nu l-au identificat a ridicat numeroase suspiciuni in spatiul public. De atunci ies la iveala tot felul de informatii, inclusiv ca Stan era poreclit de colegii sai de sectie "Violatorul".

Pana acum, a fost eliberat din functie "pana la clarificarea situatiei" seful politistului de la Brigada Rutiera a Capitalei, iar sefii de schimb, precum si psihologul unitatii din care facea parte agresorul vor fi cercetati disciplinar.

Ministrul de Interne Carmen Dan a cerut insa marti premierului sa-l demita si pe seful Politiei Romane, Bogdan Despescu, pe care ar fi vrut sa-l inlocuiasca cu Catalin Ionita ca interimar. Solicitarea ei nu a fost insa acceptata de Tudose, care a avut miercuri o discutie la sediul Guvernului cu Despescu si i-a dat acestuia o saptamana sa prezinte masurile pe care are de gand sa le ia.

A.S.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#politist violator pedofil Eugen Stan dosare, #politie musamalizare dosar violator pedofil , #politie