Cum arata scutul antiracheta de la Deveselu. Imagini in premiera (Galerie foto)

Vineri, 30 Ianuarie 2015, ora 12:42 27085 citiri
Foto: Flickr/Naval Support Facility Deveselu

Marina americana, in colaborare cu mai multe firme romanesti, construieste, la Deveselu, o baza care urmeaza sa fie operationala din acest an. Aici vor fi instalate sistemele antiracheta ale NATO.

US Navy a preluat comanda asupra bazei in octombrie anul trecut, iar lucrurile evolueaza rapid, dupa cum se poate vedea pe contul de Flickr al Naval Support Facility Deveselu, unde sunt postate mai multe fotografii realizate de Lt. Alexander Perrien, din partea U.S. Navy.

Scutul antiracheta de la Deveselu are scopul de a proteja Romania si aliatii NATO de eventuale agresiuni ale Rusiei, declara la sfarsitul anului trecut congresmenul american Mike Rogers, care se afla la acea vreme in Romania.

Congresmen american: Scutul de la Deveselu, pentru protejarea Romaniei de Rusia - Ce spune MAE

"Vrem sa ne reasiguram prietenii din Romania ca sustinem 100% parteneriatul nostru, relatia in cadrul NATO si fata de securitatea in regiune, mai ales in conditiile agresiunii venite din partea Rusiei", spunea el cu aceasta ocazie.

Iar dedicarea americanilor este vizibila 100% pe santierul de la Deveselu, arata imaginile surprinse acolo.

"Odata ce va deveni operationala, Facilitatea (de la Deveselu - n.red.) va spori protectia teritoriilor, populatiilor si fortelor aliate din Europa impotriva eventualelor atacuri cu rachete balistice din afara spatiului euroatlantic, fiind un proiect pur defensiv, care va fi integrat in sistemul NATO antiracheta si care nu este in niciun fel indreptat impotriva Rusiei, asa cum este de altfel prevazut in documentele Summit-ului NATO din Marea Britanie", se arata, la finele anului trecut, intr-un document emis de Ministerul roman de Externe.

La Deveselu, inca de la inceputul lui 2013, multe anunturi au devenit bilingve, capatand traduceri in limba engleza. Primarul si viceprimarul chiar si-au arborat in birou steagul Statelor Unite.

Deveselu se americanizeaza. Steaguri arborate si anunturi bilingve

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News