Cum arată cel mai scump penthouse scos la vânzare în Cluj. Costă de 4 ori mai mult decât unul în Austria sau Italia

Joi, 16 Septembrie 2021, ora 21:30
9531 citiri
Cum arată cel mai scump penthouse scos la vânzare în Cluj. Costă de 4 ori mai mult decât unul în Austria sau Italia
Apartamentul scos la vânzare în Cluj cu peste 2 milioane de euro

O agenție imobiliară din Cluj a scos la vânzare un penthouse pentru două milioane de euro, plus TVA. Apartamentul de lux se află la etajul 13 al unui imobil situat în centrul Clujului.

„Companie, vinde apartament unicat, tip penthouse, de lux, situat la nivelul 13, în centrul municipiului Cluj-Napoca, cu suprafaţă utilă aprox. 400 mp, ultrafinisat (parchet din lemn de tek, gresie faianţă Italia, granit etc.), vedere panoramică deosebită, 3 livinguri, 10 dormitoare, 6 băi, 2 bucătării, şi având posibilităţi multiple de compartimentare. Pret 2 milioane de euro + TVA”, se menționează în anunţul de pe site-ul imobiliare.ro.

Prețul este de 5.000 de euro pe metrul pătrat, în condițiile în care în Cluj, cel mai scump oraș din România, prețul mediu este de 2.000 de euro/mp.

De 4 ori mai scump ca în Austria

Însă apartamentul nu este scump doar raportat la piața imobiliară din România.

În Austria, la Telfs, un apartament penthouse cu două etaje, cu mai multe terase pe acoperiș, balcoane și grădină de iarnă se vinde pentru un sfert din suma pretinsă pentru locuința din Cluj. Suma cerută este 569.000 de euro. Anunțul este postat pe site-ul Master Homes, unde se găsesc proprietăți de lux în Europa.

„Această rară bijuterie imobiliară este perfect situată chiar în centrul orașului Telfs, dar totuși foarte liniștită. Aici se vinde o unitate rezidențială completă cu două etaje, cu mai multe terase pe acoperiș, balcoane și grădină de iarnă. Această proprietate este situată într-un bloc de apartamente într-o locație centrală și are aproximativ 230 m² de spațiu util, pe 2 etaje. Apartamentul principal cu aproximativ 142 m² este la etajul 3 și impresionează printr-o amenajare spațioasă a camerei, cu o minunată grădină de iarnă la vest, precum și alte 2 terase pe acoperiș la nord și est”, se scrie în anunț.

Zgârie nori în Italia cu un sfert de preț

În Italia, într-un zgârie nori din Lignano, cunoscut ca „Little Manhattan”, un penthouse costă chiar de cinci ori mai puțin decât cel din Cluj.

Anunțul este postat tot pe site-ul Master Homes, iar din start se precizează că apartamentul de lux a fost reabilitat complet în anul 2010. „Vă puteţi bucura din pat de priveliştea asupra mării şi a skyline-ului oraşului Lignano, denumit şi Little Manhattan. În faţa dormitorului se află o loggia de cca. 12 mp.

Prin intermediul unei uşi glisante din sticlă ajungeţi la terasa de 70 mp cu duş cu apă caldă precum şi o nouă chicinetă. În spatele clădirii se află portul Punta Faro cu locuri de ancorare pentru bărci”, este trecut în anunț. Cei interesați vor trebui să scoată din buzunar 495.000 de euro.

Totodată, o vilă situată la Belvedere, Siracuza, împreună cu un teren de 3.000 de metri pătrați costă 790.000 de euro, aproximativ o treime din acel penthouse situat în Cluj.

„Casa dispune de un spațiu locativ si este amplasata pe un teren vast de aproximativ de 3 000 m.p. Vila pitoreasca oferă o gradina incredibila, întreținuta, veranda frumoasa cu o soba cu lemne si un grajd de cai mic”, scrie în anunțul de pe Master Homes.

Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Un apartament din Cluj, scos la închiriat în categoria ”lux”, este promovat de proprietari în ciuda unor aspecte ce denotă neglijență crasă. O agenție a postat un anunț cu un...
Anchetă uriașă în Italia, cu privire la agresarea unor minori aflați în închisoare. „Acte de tortură, abuz de putere, violențe sexuale”
Anchetă uriașă în Italia, cu privire la agresarea unor minori aflați în închisoare. „Acte de tortură, abuz de putere, violențe sexuale”
Treisprezece gardieni de închisoare au fost arestaţi luni, 22 aprilie, în Italia, fiind acuzați de agresarea unor minori încarceraţi la Milano, iar alţi opt gardieni au fost suspendaţi....
#Cluj, #apartament, #Penthouse, #vila, #Italia, #Austria, #preturi , #eveniment