Cum ar arata Romania dupa un cutremur de peste 7 grade? Mii de morti si raniti doar in Bucuresti

Marti, 01 Noiembrie 2016, ora 23:11
9659 citiri
Cum ar arata Romania dupa un cutremur de peste 7 grade? Mii de morti si raniti doar in Bucuresti
Foto: ISU

Daca Romania ar fi lovita de un cutremur de peste 7 grade, bilantul ar fi devastator. Doar in Bucuresti la 12 ore de la catastrofa, bilantul ar numara peste 1.500 de morti si mii de raniti.

Acestea sunt rezultatele unei simulari de interventie in caz de seism desfasurata la nivelul Ministerului de Interne.

Cifrele din comunicatul remis de MAI Ziare.com sunt ingrijoratoare. In Bucuresti ar fi 3.910 raniti, 1.500 de morti si 2.600 de sinistrati. Si acesta ar fi doar un bilant la 12 ore de la tragedie, nu cel final, dupa cum subliniaza comunicatul.

Tot in Capitala, s-ar inregistra avarii la 147 imobile, un spital, 4 scoli, precum si la reteaua de transport gaz metan intre uzina "Republica" si zona rezidentiala.

Conform simularii, zonele cele mai afectate ar fi Centrul Istoric, cartierele Pantelimon, Baneasa si Pajura, precum si in zona Calea Mosilor si George Cosbuc.

Au fost identificate si locurile din Capitala unde cei afectati de seism ar putea fi cazati temporar. Astfel, in cadrul simularii, 800 de persoane au fost duse pe Arena Nationala, 400 la Colegiul Iulia Hasdeu, 100 la Scoala Generala nr. 40 si 200 la Scoala Gimnaziala Titu Maiorescu, precum si in hoteluri.

Cei ramasi fara locuinta ar putea fi dusi si in judetele Giurgiu, Arges, Dambovita, Ialomita, Calarasi si Teleorman, in cladirile primariilor, unitatilor de invatamant, caminelor culturale si in sali de sport.

La Iasi, s-ar inregistra 875 de decese, 2.200 de persoane ar fi ranite, iar 750 ar ramane fara locuinte.

Aici 60 de imobile ar suferi daune (din care 45 nu ar mai putea fi locuite), s-ar inregistra avarii la un baraj, cea mai afectata zona din Iasi fiind centrul orasului.

Simularea "Seism 2016" inseamna o adevarata desfasurare de forte, chiar daca presupune ca doar doua orase din Romania sa fi fost afectate de cutremur: Bucuresti si Iasi.

Structurile Inspectoratelor pentru Situatii de Urgenta (ISU) din toata tara au fost alertate si au trecut la planul rosu de interventie, care presupune ca intreg personalul sa se prezinte la unitate.

Efectivele ISU din judetele care nu au fost afectate de seism au plecat de asemeni spre Bucuresti si Iasi.

Au fost mobilizate si efective ale Politiei, Jandarmeriei si ale Inspectoratului General de Aviatiei al MAI.

La fel ca in cazul unui cutremur real, centrul de comanda s-a aflat la Ciolpani, pentru ca acesta este proiectat sa reziste la un seism de peste 8 grade.

Fotografii: ISU

A.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#simulare cutremur Bucuresti Iasi, #exercitiu cutremur pagube morti, #Romania cutremur 7 grade, #seism 7 grade Romania morti , #cutremur