Cum a scăpat de pedeapsă un tată care s-a dus la școală să îl bată pe elevul care i-a umilit fiica, fără ca profesorii să intervină

Autor: Paul Nedelcu - Redactor
Marti, 21 Septembrie 2021, ora 03:45
6220 citiri
Cum a scăpat de pedeapsă un tată care s-a dus la școală să îl bată pe elevul care i-a umilit fiica, fără ca profesorii să intervină
Elevul nu a avut nevoie de îngrijiri medicale FOTO theevolveproject.org

Un bărbat din județul Teleorman, trimis în judecată pentru loviri și alte violențe pentru că s-a dus la școală să îi dea o lecție unui elev care i-a umilit fiica a fost găsit vinovat de faptă, dar judecătorul a renunțat la aplicarea pedepsei. Sentința nu este definitivă.

Un bărbat de 47 de ani din comuna Talpa, județul Teleorman, care își crește singur fiica după ce soția lui a murit, a fost trimis în judecată pentru loviri și alte violențe pentru că, în 29 octombrie 2018, s-a dus la școala fiicei sale pentru a-i administra o corecție unui băiat de clasa a VI-a care a umilit-o pe fată.

Potrivit rechizitoriului, bărbatul s-a dus la școală, l-a îmbrâncit pe elevul de clasa a șasea și i-a dat două palme peste față. „Ulterior, i-a cerut persoanei vătămate să îl însoțească spre cabinetul directorului unității, bruscând-o în continuare pe traseu. Ajuns în fața cancelariei, a prins din nou persoana vătămată de gât și i-a aplicat o nouă lovitură de palmă, fiind ulterior împiedicat de cadrele didactice să îi mai aplice noi lovituri”, au mai arătat procurorii în rechizitoriu.

Elevul agresat a declarat că bărbatul l-a acuzat că a vrut să îi violeze fiica, lucru care „nu este adevărat”. Băiatul a mai declarat că nu a avut conflicte cu colega sa, între ei existând „doar mici șicane reciproce”. În urma agresiunii, elevul a obținut certificate medico-legale, prin care s-au constatat „anumite urme de lovituri pe corpul persoanei vătămate, însă s-a apreciat că aceasta nu necesită îngrijiri medicale”.

Apărarea tatălui judecat pentru violență

Bărbatul trimis în judecată a declarat la proces că băiatul pe care l-a agresat

„se ia mereu de fiica sa, o batjocorește și chiar a agresat-o fizic”. Bărbatul a mai arătat că, deși a făcut numeroase sesizări, împotriva băiatului nu s-au luat măsuri. Bărbatul a mai spus că în ziua în care a fost la școală a fost sunat de fiica sa care i-a spus că din nou a fost agresată de băiat, motiv pentru care s-a deplasat la școală, a pătruns în incinta școlii și l-a prins de piept pe minor. „Inculpatul a precizat că nu a lovit persoana vătămată, acesta fugind spre cancelarie”, a reținut judecătorul.

„Cadrele didactice au rămas în pasivitate”

Faptele pentru care bărbatul a fost trimis în judecată se pedepsesc cu închisoare de la trei luni la doi ani sau cu amendă. Totuși, judecătorul de la Judecătoria Videle, unde s-a judecat prima fază a procesului, a decis că în acest caz se impune o amânare a aplicării pedepsei.

„Instanța reține că inculpatul a agresat un minor într-o unitatea de învățământ, fiind prezenți și alți elevi. Pe de altă parte, persoana vătămată nu a suferit leziuni care să necesite îngrijri medicale”, a arătat judecătorul.

În pronunțarea sentinței a cântărit decisiv mărturia fiicei inculpatului că elevul agresat de tatăl său „zilnic se lua de ea, o agresa și îi rupea hainele”. „Deși a spus acestei lucruri dirigintei și directoarei, nu s-au luat măsuri. Minora a mai susținut că în zona respectivă, persoana vătămată a încercat să o bage cu forța WC”, s-a mai reținut în sentința Judecătoriei Videle.

Judecătorul a mai arătat că, „deși fapta inculpatului nu este scuzabilă, inculpatul a acționat în acest fel având în vedere că minorul a avut un comportament de bullying față de fiica sa, iar cadrele didactice au rămas în pasivitate”.

„Fenomenul de bullying este foarte răspândit atât în școlile din România, cât și la nivel mondial. Acesta se referă la agresarea sau hărțuirea fizică sau verbală, care se repetă pe o anumită perioadă și care implică un dezechilibru al puterii între două persoane, cel mai adesea copii. Bullying-ul poate avea urmări periculoase asupra dezvoltării normale a unei persoane.

Pentru toate aceste considerente și ținând cont de faptul că infracțiunea prezintă o gravitate redusă, cu luarea în considerare și a circumstanțelor personale ale inculpatului, instanța apreciază că aplicarea unei pedepse ar fi inoportună din cauza consecințelor pe care le-ar avea asupra persoanei acestuia”, se mai arată în sentința Judecătoriei Videle, care poate fi atacată cu apel.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Două fete, de 6 și 11 ani, atacate cu un cuțit în apropierea unei școli din Franța. Primele informații despre agresor
Două fete, de 6 și 11 ani, atacate cu un cuțit în apropierea unei școli din Franța. Primele informații despre agresor
Două fete de 6 și 11 ani au fost transportate la spital joi, 18 aprilie, după ce au fost atacate cu un cuțit de un bărbat, în apropierea unei școli. Incidentul a avut loc în orașul...
Declarațiile halucinante ale unui preot celebru: „Fetele frumoase abuzate nu sunt chiar nevinovate! Să facă pușcărie!” VIDEO
Declarațiile halucinante ale unui preot celebru: „Fetele frumoase abuzate nu sunt chiar nevinovate! Să facă pușcărie!” VIDEO
Un preot considerat carismatic și îndrăgit de enoriașii ortodocși a făcut o serie de declarații controversate la adresa femeilor abuzate. Preotul Nicolae Tănase, de la Valea Plopului, a...
#bullying, #scoala, #agresiune, #Justitie, #Teleorman , #justitie