Cum a prezis Marmureanu cutremur de 7 grade: Cand era incoltit de jurnalisti, il lua valul

Vineri, 09 Martie 2012, ora 13:545108 citiri
Cum a prezis Marmureanu cutremur de 7 grade: Cand era incoltit de jurnalisti, il lua valul
Foto: Arhiva

Gheorghe Marmureanu, directorul onorific al Institutului de Fizica a Pamantului (IPF), de la Magurele, care a anuntat ca se va produce un cutremur de 6-7 grade pe scara Richter in acest an "s-a cam pripit", crede succesorul sau.

"Nu putem elimina posibilitatea, dar fara sa-i stim magnitudinea. Io zic ca s-a cam pripit domnu' Marmureanu ca a pronuntat cifre! Nu pot sa-l opresc sa spuna ceva. Am avut discutii sa se mentina o anumita deontologie... Da' pe unii ii ia valu'!", a declarat directorul IPF, Constantin Ionescu, citat de Evenimentul Zilei.

"Cand era incoltit de jurnalisti se enerva si zicea: 'Da, dom'le! Va fi unu' de nu-stiu-cate grade!", il protejeaza Ionescu pe mentorul sau.

Pe de alta parte, spune actualul director al IPF, un cutremur poate fi anuntat cu 30 de secunde inainte, iar SMS-ul reprezinta cea mai la indemana solutie.

"Sa transmita semnalul si sa raspunda de mentenanta 'terminalelor'! Parerea mea e ca e ieftin. Pentru populatie ar fi sms-urile, iar pentru smartphone, aplicatii! (...) Ar trebui sa fie un clip zilnic, cu rol educativ, difuzat la TV. Cum era ala ca daca mananci nu-stiu-ce, te ingrasi!", considera seismologului.


Comentarii