CTP despre acuzatiile impotriva sa: Unei injuraturi nu ai cum sa ii raspunzi. Nu are vreun sens rational cum sa o contrazici

Vineri, 30 Octombrie 2020, ora 22:56
9854 citiri
CTP despre acuzatiile impotriva sa: Unei injuraturi nu ai cum sa ii raspunzi. Nu are vreun sens rational cum sa o contrazici
Cristian Tudor Popescu. Foto: captura video Digi24

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat vineri seara la Digi24 reactiile negative la adresa sa din partea unor reprezentanti ai Bisericii Ortodoxe, dar si a unor persoane din spatiul public.

CTP a explicat ca nu a vrut sa spuna ca toti credinciosii sunt niste vite, ci doar cei care-l asculta pe Patriarhul Daniel fara sa gandeasca. Intrebat despre criticile pe care le-a primit in ultima perioada, CTP l-a corectat pe moderator, spunand ca a primit injuraturi, nu critici.

"Critica se bazeaza pe fapte, argumente. N-am cum sa raspund jignirilor. Unei injuraturi n-ai cum sa-i raspunzi. Ea nu are vreun sens rational cum sa o contrazici. Daca cineva imi spune << te bag in ma-ta >>, pot sa-l contrazic? Sa-i spun ca e o operatie dificila avand in vedere statutul meu actual?", s-a intrebat gazetarul.

Plecand de la concluzia ca "a gandi nu e un pacat", jurnalistul a amintit de afirmatia Patriarhului Daniel, care facea o asociere intre interzicerea pelerinajului la moaste cu caderea Comunismului in 1989.

"Ce-a spus Patriarhul. A spus asa. << Fiindca a interzis pelerinajul la moaste in 89, Comunismul a cazut in cateva luni >> . Eu am comentat asta in felul urmator. << Pentru a prosti oamenii, sarlatanul Daniel nu are nevoie de matematica, o da direct ca pe o strigatura, ca pentru vitele pastoresti >> . (...) Strigatura aceea nu poate fi adresata oamenilor pentru ca oamenii vor lua acele cuvinte si vor gandi. Oamenii se leaga de cuvinte si uneori cuvintele te opresc din gandit. (...) << Interzis pupat moaste, rezulta cazut Comunism >> . Daca iei aceasta implicatie drept logica, rezulta ca esti vita, nu credincios. Eu nu am spus ca orice credincios e vita. Doar cei care iau asta de buna", a explicat gazetarul.

CTP a amintit de o "enormitate" a Patriarhului Daniel, cand, in urma cu cinci ani, dupa incendiul de la clubul Colectiv, acesta explica ca preotii se roaga pentru victime doar in Biserica.

"Acest domn produce din nou o enormitate, o alta fraza la care am ramas blocat. Dumnezeu nu se lasa batjocorit. Pai hai sa ne uitam nu la Apostolul Pavel, sa ne uitam la Iisus Hristos, care e Dumnezeu. Ce a facut? S-a lasat batjocorit. Tocmai asta e esenta. A te lasa batjocorit. Ce s-a intamplat cu el acolo? I s-a pus o coroana de spini in cap. I s-au strigat in batjocura ave Cezar. I-au dat otet sa bea atunci cand ii era sete. Le indura ca sa ne fie rusine pentru ce i-am facut. Noi oamenii, atunci. Ca sa trezeasca in noi acest sentiment, care te poate salva. Rusinea e un sentiment rusinos care poate sa schimbe omul, sa-l imbunatateasca. Dumnezeu-Iisus se lasa batjocorit. Ii raspunde cuiva? Si vine Patriarhul sa ne spuna ca Dumnezeu nu se lasa batjocorit", a mai adaugat Cristian Tudor Popescu.

Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Belarusul acuză fără dovezi un stat NATO că ar fi lansat un atac cu drone asupra capitalei Minsk
Belarusul acuză fără dovezi un stat NATO că ar fi lansat un atac cu drone asupra capitalei Minsk
Serviciile secrete belaruse au dejucat un presupus atac asupra capitalei Minsk cu drone care ar fi fost lansate din Lituania, a declarat joi, 25 aprilie, Ivan Tertel, șeful Comitetului pentru...
#ctp, #Patriarh, #vite, #acuzatii, #injuraturi, #reactie , #acuzatii