CSM respinge cererea de pensionare a unui fost deputat PDSR, revenit in magistratura, care urma sa incaseze o pensie speciala de 16.000 de lei

Vineri, 30 Octombrie 2020, ora 09:00 9822 citiri
Foto: Pixabay (Arhiva )

Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a respins cererea de eliberare din functie, prin pensionare a judecatorului Victor Stefan Achimescu, de la tribunalul Ilfov. Decizia a fost luata cu 3 voturi pentru admitere si 6 pentru respingere.

Solicitarea de pensionare venea dupa ce el a revenit in functia de magistrat, in baza unui interviu, in iunie 2019. Practic, Achimescu a cerut sa se pensioneze din magistratura la 1 an si 4 luni dupa ce a revenit in functie.

Potivit unor surse din magistratura, pensia lunara a acestuia ar fi intre aproximativ 16.000 de lei si 20.000 de lei, in functie de gradul pe care-l are.

Potrivit site-ului Camerei Deputatilor, Victor-Stefan Achimescu a fost parlamentar in mandatul 1996-2000. Fostul deputat este absolvent de Drept si avocat in Baroul Olt.

Achimescu a facut cerere de revenire in magistratura fara concurs in luna mai 2019, iar cererea i-a fost aprobata de Sectia pentru judecatori a Consilului Superior al Magistraturii (CSM) cu scorul de 5 la 4, "gruparea" Savonea fiind cea care a votat pentru a transforma un fost politician in judecator.

La momentul respectiv, el a dat asigurari ca nu revine in functie doar pentru a incasa pensie speciala, aratand ca acesta este vocatia sa, urmand sa profeseze pana la 65 de ani.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News