CSM: Reclamatia lui Nastase a fost inregistrata - ce urmeaza

Luni, 20 Ianuarie 2014, ora 15:37 2307 citiri

Reprezentantii Consiliului Superior al Magistraturii au transmis, luni, ca reclamatia fostului premier Adrian Nastase, care il vizeaza pe presedintele Traian Basescu, a fost inregistrata, urmand a fi sesizata Inspectia Judiciara.

"In acest moment, petitia se afla in secretariatul CSM. Nu a fost transmisa, deocamdata, catre nicio directie. Nu a fost luata nicio decizie cu privire la aceasta, insa, cel mai probabil, va fi sesizata Inspectia Judiciara", au declarat oficiali ai CSM, pentru Mediafax.

De asemenea, sursa citata precizeaza ca nu este necesara sesizarea plenului CSM, fiind vorba despre o petitie.

Adrian Nastase l-a reclamat pe Traian Basescu la CSM

Fostul prim-ministru Adrian Nastase a sesizat, luni dimineata, Consiliul Superior al Magistraturii, sustinand ca presedintele Traian Basescu a afectat independenta justitiei.

Fostul presedinte PSD face referire la declaratiile lui Traian Basescu dintr-o emisiune televizata din 6 ianuarie, cu cateva ore inainte de condamnarea in dosarul Zambaccian, seful statului afirmand ca "Nastase a reusit sa instituie un sistem clientelar care a fost si este extrem de greu de dizlocat".

"Presedintele Romaniei a facut o afirmatie, in contextul in care dosarul era nefinalizat, afectand, in acest fel, independenta justitiei", a scris Adrian Nastase in sesizarea publicata si pe blogul sau.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News