CSM este de acord cu abrogarea prevederilor vizand pensionarea anticipata a magistratilor. Se revine la forma anterioara modificarii

Joi, 04 Martie 2021, ora 18:59
3917 citiri
CSM este de acord cu abrogarea prevederilor vizand pensionarea anticipata a magistratilor. Se revine la forma anterioara modificarii
Sediul CSM

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a decis joi, 4 martie, cu majoritate de voturi, sa emita raport pozitiv la solicitarea Senatului in sensul abrogarii prevederilor vizand pensionarea magistratilor cu vechime intre 20-25 de ani, cu revenirea la forma anterioara modificarii.

Plenul CSM a avut, joi, pe ordinea de zi solicitarea Senatului privind propunerile legislative nr. L84/2020 si L.85/2020.

"Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat emiterea unui punct de vedere pozitiv fata de solicitarea Senatului Romaniei in sensul abrogarii prevederilor vizand pensionarea magistratilor cu vechimea cuprinsa intre 20-25 ani, cu revenirea la forma anterioara modificarii", au transmis reprezentantii CSM.

Decizia a fost luata cu majoritatea de voturi, fiind 12 voturi pentru "emitere punct de vedere pozitiv" si 6 voturi pentru "emitere punct de vedere negativ".

L84/2020, propunerea legislativa pentru abrogarea dispozitiilor care reglementeaza posibilitatea pensionarii anticipate a personalului de specialitate juridica din sistemul judiciar, a fost adoptata de Camera Deputatilor, Senatul fiind for decizional.

Senatul este camera decizionala si pentru L85/2020, propunere legislativa pentru modificarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.92 din 15 octombrie 2018, pentru modificarea si completarea unor acte normative in domeniul justitiei.

#CSM, #vot, #lege, #pensionare, #magistrati , #magistrati