CSM este de acord cu abrogarea prevederilor vizand pensionarea anticipata a magistratilor. Se revine la forma anterioara modificarii

Joi, 04 Martie 2021, ora 18:59 3776 citiri
Sediul CSM

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a decis joi, 4 martie, cu majoritate de voturi, sa emita raport pozitiv la solicitarea Senatului in sensul abrogarii prevederilor vizand pensionarea magistratilor cu vechime intre 20-25 de ani, cu revenirea la forma anterioara modificarii.

Plenul CSM a avut, joi, pe ordinea de zi solicitarea Senatului privind propunerile legislative nr. L84/2020 si L.85/2020.

"Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat emiterea unui punct de vedere pozitiv fata de solicitarea Senatului Romaniei in sensul abrogarii prevederilor vizand pensionarea magistratilor cu vechimea cuprinsa intre 20-25 ani, cu revenirea la forma anterioara modificarii", au transmis reprezentantii CSM.

Decizia a fost luata cu majoritatea de voturi, fiind 12 voturi pentru "emitere punct de vedere pozitiv" si 6 voturi pentru "emitere punct de vedere negativ".

L84/2020, propunerea legislativa pentru abrogarea dispozitiilor care reglementeaza posibilitatea pensionarii anticipate a personalului de specialitate juridica din sistemul judiciar, a fost adoptata de Camera Deputatilor, Senatul fiind for decizional.

Senatul este camera decizionala si pentru L85/2020, propunere legislativa pentru modificarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.92 din 15 octombrie 2018, pentru modificarea si completarea unor acte normative in domeniul justitiei.

  • Cazul socant petrecut in Bucuresti: doi cetateni, tarati de politisti la marginea Capitalei si batuti cu salbaticie. La final, un agent a urinat peste o victima
  • Cum "a subtiat" administratia Firea patrimoniul Bucurestiului cu miliarde de lei. Lista manevrelor contabile facute din pix
  • Seful serviciului secret din Politia Suceava a fost retinut pentru 24 de ore. Mita uriasa pentru protectia "Fabricii de permise auto"
  • Dezmatul financiar din primariile Capitalei. Milioane de lei platite pe lucrari inexistente spre finalul mandatului Gabrielei Firea
  • FOTO Ce campioana la frumusete a pierdut CSM Bucuresti
  • Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
    Scrie pe Ziare.Com