CSM a decis: Declaratiile lui Ponta in cazul Nastase ataca independenta justitiei

Joi, 16 Ianuarie 2014, ora 11:35
6158 citiri
CSM a decis: Declaratiile lui Ponta in cazul Nastase ataca independenta justitiei

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii isi asuma raportul intocmit de Inspectia Judiciara, care arata ca, prin declaratiile referitoare la condamnarea lui Adrian Nastase, premierul Victor Ponta a incalcat independenta justitiei.

Inspectia Judiciara din cadrul CSM a decis ca premierul Victor Ponta a afectat independenta justitiei, dupa ce a declarat ca dosarul lui Adrian Nastase este unul politic, iar condamnarea in dosarul Zambaccian reprezinta o nedreptate.

Membrii plenului CSM au dezbatut mai multe aspecte legate de atacurile lansate de politicieni la adresa magistratilor, iar la finalul sedintei au votat si au acceptat concluziile raportului Inspectiei Judiciare, asumandu-si acest document.

Urmeaza ca CSM sa remita presei un comunicat in care sa fie prezentat rezultatul votului si argumentele avute in vedere de cei 19 reprezentanti ai sistemului judiciar in consiliu.

"Nu comentez decizia CSM", a spus Victor Ponta, in cadrul unei conferinte de presa tinute la Guvern. Premierul a continuat insa facand declaratii pe un ton ironic si acid.

"Sunt atat de convins de independenta justitiei din Romania, ca si daca ai cheile justitiei, ea tot indepedenta ramane (...) Cum as putea sa nu am si eu dosar la DNA? Pana la urma ar fi anormal (...) Un dosar nu strica niciodata, nici nu as fi om politic daca nu as avea dosar", a declarat premierul Ponta, raspunzand la mai multe intrebari adresate de jurnalisti.

Inspectia Judiciara: Declaratiile lui Ponta despre arestarea lui Nastase afecteza independenta justitiei

Presedintele ICCJ il critica dur pe Ponta: Declaratii inadmisibile, se inmultesc atacurile la justitie!

Inspectia Judiciara a fost sesizata la data de 8 ianuarie de catre CSM, care i-a cerut sa verifice daca premierul Ponta a subminat autoritatea magistratilor si a afectat independenta justitiei prin declaratiile repetate conform carora Adrian Nastase a fost victima unor dosare politice.

Concluzia inspectorilor, exprimata pe cateva zeci de pagini, este ca Victor Ponta a afectat independenta magistratilor si a creat un senntiment de neincredere in actul de justitie la nivelul populatiei.

Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#CSM Ponta justitie , #CSM
Comentarii
Poza DOTTORE MANGLA CUM FRAUDE
DOTTORE MANGLA CUM FRAUDE
rank 5
Și? Este ca lumânarea la capul mortului: luminează, dar nu deșteaptă
Poza globedreamer
globedreamer
rank 5
Bun, asta o stiam si fara decizia CSM...siiiiii???