CSAT recomanda intensificarea actiunilor pentru combaterea evaziunii fiscale

Joi, 05 August 2021, ora 17:381337 citiri
CSAT recomanda intensificarea actiunilor pentru combaterea evaziunii fiscale
Foto: Arhiva

Consiliul Suprem de Aparare a Tarii a recomandat, in sedinta de marti, intensificarea actiunilor intreprinse pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale, precum si aplicarea acestora in toate domeniile economiei si eficientizarea activitatii de valorificare a bunurilor confiscate.

Potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, transmis AGERPRES, membrii CSAT au facut o noua evaluare a rezultatelor obtinute in procesul de prevenire si combatere a evaziunii fiscale.

"Pentru perioada urmatoare, CSAT a recomandat intensificarea actiunilor intreprinse pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale, aplicarea acestora in toate domeniile economiei, eficientizarea activitatii de valorificare a bunurilor confiscate", se arata in comunicatul citat.

In cadrul sedintei de marti, s-a discutat pozitia Romaniei privind aportul la misiunea NATO din Libia. In acest context, s-a hotarat participarea Romaniei cu forte si mijloace la misiunea de impunere a unui embargo asupra armelor (Arms Embargo) impotriva Libiei, constand in fregata Regele Ferdinand cu 205 militari si doi ofiteri de stat major specializati in forte navale.

O alta tema importanta pe agenda sedintei CSAT s-a referit la materializarea si valorificarea pragmatica a oportunitatilor comerciale si investitionale in relatiile cu statele din regiunea Asia-Pacific, in particular Republica Populara Chineza.

Agenda CSAT a inclus si prezentarea unui raport privind progresele Romaniei in procesul de aderare la Spatiul Schengen, stabilind, cu acest prilej, prioritatile de actiune pentru perioada urmatoare.

Concluzia discutiilor a fost ca Romania si-a respectat toate angajamentele la acest capitol, ca isi mentine pozitia privind aplicarea actualelor criterii Schengen de evaluare si ca dezaproba conexarea Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV) la aceste criterii.