CSAT: Basescu si Ponta nu s-au inteles pe bugete - L-au avizat doar pe cel pentru primul an de razboi

Marti, 25 Noiembrie 2014, ora 17:52
8329 citiri
CSAT: Basescu si Ponta nu s-au inteles pe bugete - L-au avizat doar pe cel pentru primul an de razboi
Foto: Presidency.ro

Bugetele pentru anul 2015 ale MApN, MAI, SRI, SIE, SPP si STS nu au fost avizate, in cadrul sedintei CSAT de marti, membrii Consiliului luand decizia ca avizarea acestora sa se faca "dupa ce Guvernul va avea o imagine clara a resurselor pe care le are la dispozitie".

In schimb, in ceea ce priveste bugetul de stat pentru primul an de razboi, valabil in perioada 2014 - 2016, o alta tema analizata in cadrul sedintei Consiliului, membrii au aprobat structura acestuia, informeaza Administratia Prezidentiala intr-un comunicat.

"Primul an de razboi este conceput ca parte integranta in ansamblul de masuri si actiuni care se stabilesc si se realizeaza pe timp de pace pentru satisfacerea cerintelor de aparare, concomitent cu asigurarea continuitatii activitatilor economico-sociale in caz de mobilizare sau razboi", se arata in documentul citat.

CSAT: Mai multi militari in Afganistan - Cate trupe trimitem in afara tarii

Proiectul bugetului pentru primul an de razboi, valabil in perioada 2014-2016, se refera la criza din Ucraina, care a constituit una dintre temele principale ale sedintei.

"In ceea ce priveste evaluarea consecintelor crizei din Ucraina, membrii Consiliului au concluzionat ca aceasta afecteaza domenii de interes strategic ale Romaniei, precum securitatea maritima si aeriana, economica, amenintari asimetrice, dar si dimensiunea politica a relatiilor Romaniei cu statele din regiune, pe de o parte, si cu Rusia, pe de alta", mai transmite comunicatul.

Sedinta CSAT: Printre teme, bugetul de stat pentru primul an de razboi

La sedinta CSAT care a inceput la ora 15.00 si a fost condusa de presedintele Traian Basescu au participat si premierul Victor Ponta, ministrul de Interne Gabriel Oprea, ministrul Apararii Mircea Dusa, ministrul de Externe Bogdan Aurescu, ministrul Justitiei Robert Cazanciuc, ministrul Economiei Constantin Nita, ministrul Finantelor Ioana Petrescu sau directorul SRI, George Maior.

Ultimul CSAT la care participa Traian Basescu

Aceasta a fost ultima sedinta CSAT la care a participat presedintele Traian Basescu, care isi incheie al doilea mandat in fruntea Romaniei pe data de 21 decembrie, lasand locul presedintelui ales, Klaus Iohannis.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#buget razboi aprobat, #bugete neavizate CSAT, #CSAT buget razboi, #buget primul an razboi , #CSAT