Cruzimea fara margini la care erau supuse tinerele romance tinute sclave sexuale in Anglia. "Uneia i-au rupt mana si au batut-o cu ea"

Miercuri, 02 Iunie 2021, ora 22:15
10909 citiri
Cruzimea fara margini la care erau supuse tinerele romance tinute sclave sexuale in Anglia. "Uneia i-au rupt mana si au batut-o cu ea"
Tinerele romnce erau batute cu salbaticie si umilite atunci cand proxenetii erau nemultumiti de ele. FOTO PIxabay

Una dintre cele mai active retele de trafic uman din Marea Britanie, formata in mare parte din cetateni romani, a fost destructurata de curand de Politia din aceasta tara.

Proxenetii aveau o retea extinsa in aproape intreaga Insula si au fost prinsi dupa ce o tanara rapita de ei si obligata sa se prostitueze a reusit sensibilizeze o clienta si sa o faca sa anunte Politia.

Mai multi cetateni romani, britanici si albanezi au format o retea care se intindea din Londra si pana in celelalte mari orase, din Liverpool si pana in Birmingham sau Manchester. Se pare ca reteaua de proxeneti era activa inca din 2018, insa politistii au aflat abia de curand de ea. De altfel, a fost nevoie de o "defectiune" in interiorul retelei pentru ca oamenii legii sa poata interveni.

Pentru ca politistii sa nu le ia urma, romanii au recurs la o noua strategie si isi mutau fetele din oras in oras pentru a nu bate la ochi prea mult intr-un singur loc. Astfel, aceeasi fata putea fi trimisa sa se prostitueze pe Vivastreet sub numele de "Bella din Blackpool" intr-o saptamana, iar in urmatoarea sub numele de "Kathy in Whitehaven, noteaza The Gazette.

Conform sursei citate, fetele erau tinute sclave si inchiriate clientilor, iar pentru a gasi cat mai multi clienti infractorii le faceau reclama pe diverse site-uri de dating. Printre platformele pe care erau anuntate fetele se numara Vivastreet si Adultwork, doua retele internationale prin intermediul carora se promoveaza de regula lucratoarele sexuale legale. De altfel, in continuare pe cele doua site-uri abunda reclamele proxenetilor romani care se confunda cu cele ale prostituatelor legale.

Purtatorul de cuvant al Politiei Lancashire, Stu Peall, a afirmat chiar ca in comitatul Lancashire predominau retele de proxeneti romani, insa in ultimii ani au devenit active si cele maghiare sau albaneze.

Cum au fost prinsi

Potrivit presei britanice, una dintre fetele traficate, o tanara romanca ar fi convins-o pe una dintre clientele proxenetilor sa anunte Politia. In cateva luni intreaga retea a fost destructurata, iar fetele tinute practic in sclavie moderna si obligate sa se prostitueze au fost eliberate.

Politistii britanici au aflat detalii cumplite despre felul in care erau tratate fetele. Pentru orice abatere, ele erau crunt pedepsite, iar daca nu aduceau suficienti bani, erau inchise trei zile intr-o baraca si tinute in bezna si frig, fara mancare si apa, printre gandaci si sobolani. Tinerele pedepsite dormeau practic pe jos, direct pe pamant, chiar daca iarna temperaturile scadeau si sub 0 grade.

Totodata, li se aplicau corectii fizice si erau batute pana la epuizare. Ca sa se distreze si ca sa le umileasca si mai tare pe fetele "pedepsite", unii dintre proxeneti le obligau fie sa se palmuiasca intre ele, fie le luau mainile si le faceau sa isi dea singure palme. In cel putin un caz, unei tinere i-a fost practic rupt bratul, iar infractorii au batut-o chiar cu mana ei inerta.

Proxenetii risca acum ani grei de inchisoare, iar cei care nu sunt cetateni britanici ar putea fi expulzati ca sa-si petreaca anii de detentie in tarile lor. Nu ar fi pentru prima data cand Marea Britanie expediaza detinuti de alte nationalitati in tarile de origine, inclusiv in Romania.

Procesul acestora va incepe la mijlocul lunii iunie si este de asteptat sa dureze cel putin cateva luni, in conditiile date.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Accidente misterioase la uzinele de armament ale SUA și ale aliaților săi. Temeri de sabotaj din partea Rusiei
Accidente misterioase la uzinele de armament ale SUA și ale aliaților săi. Temeri de sabotaj din partea Rusiei
Un șir recent de accidente misterioase la fabricile de armament din SUA și Marea Britanie care au produs arme și echipamente pentru forțele ucrainene ce se apără în fața armatei lui Putin a...
Tabloul de Salvator Rosa, furat de la Oxford în urmă cu 4 ani, a fost recuperat în România VIDEO
Tabloul de Salvator Rosa, furat de la Oxford în urmă cu 4 ani, a fost recuperat în România VIDEO
Un tablou din secolul al XVII-lea, care a fost furat din galeria de artă a unei universităţi din Oxford în urmă cu mai bine de patru ani, a fost recuperat în România, anunţă BBC. Tabloul...
#prostituate, #romance, #Marea Britanie, #sclave, #sclave sexuale, #politie , #eveniment