In plina criza a paturilor de terapie intensiva, spitalul de la Letcani nu poate primi pacienti bolnavi de COVID-19 mai repede de o luna

Vineri, 19 Martie 2021, ora 14:31
2042 citiri
In plina criza a paturilor de terapie intensiva, spitalul de la Letcani nu poate primi pacienti bolnavi de COVID-19 mai repede de o luna
Spital Letcani FOTO Ziarul de Iasi

Spitalul mobil de la Letcani, achizitionat special pentru tratarea cazurilor de COVID-19 nu va putea fi redeschis mai devreme de o luna din unor disfunctionalitati tehnice care nu au fost inca remediate, a declarat directorul Directiei de Sanatate Publica Iasi, Vasile Cepoi.

Directorul DSP Iasi a declarat ca proprietarul unitatii mobile de la Letcani, Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Euronest constituita de consiliile judetene Iasi si Neamt, trebuia sa rezolve 31 de deficiente constatate de corpul de control al premierului.

Acesta a spus ca problema cea mai dificila este la instalatia electrica interna, care este construita conform normativelor din Turcia. Trebuie angajati specialisti care sa verifice daca termenii de referinta din Turcia sunt aceeasi cu cele din Romania.

"In primul rand trebuie verificate instalatiile electrice. Directorul Euronest (Alina Popa - n.red.) a angajat o firma din Romania care face aceasta analiza de proiect. Termenul de finalizare a lui este de o luna de zile. Mai devreme de o luna de zile nu se poate deschide. Daca sunt gasite nonconformitati, termenul se va prelungi pentru ca vor trebui rezolvate. Se va aduce unitatea mobila de la Botosani, care de fapt este a Iasiului. Incepand de maine (sambata - n.red.) alocam inca trei paturi la Terapia Intensiva de la Spitalul de Neurochirurgie. Speram sa acoperim solicitarile cu aceste doua solutii", a declarat dr. Vasile Cepoi.

Managerul Spitalului de Boli Infectioase din Iasi, doctorul Florin Rosu, in subordinea caruia se afla spitalul mobil de la Letcani pe perioada pandemiei, a declarat ca spera ca deficientele sa fie remediate in decurs de o luna.

"Medical, asa cum am mai spus, nu exista nicio deficienta. Noi ingrijim pacientii. Exista anumite deficiente din punct de vedere tehnic care trebuie remediate. Un act medical de inalta clasa, asa cum e intr-un oras universitar, trebuie sa beneficieze si de o parte tehnica foarte bine fundamentata", a argumentat dr Forin Rosu.

Spitalul mobil de la Letcani a fost inchis in luna ianuarie. Initial s-a anuntat ca unitatea medicala va fi inchisa pentru cateva zile, timp in care se vor face lucrari de dezinfectare si sterilizare, precum si lucrari de mentenanta, insa de atunci spitalul nu a mai fost redeschis. In urma cu doua zile, din cauza ploii, intrarea in unitatea mobila a fost inundata de apa.

Artmark scoate la licitație sculptura "Hidra", opera care a stârnit controverse când a fost amplasată la Iași
Artmark scoate la licitație sculptura "Hidra", opera care a stârnit controverse când a fost amplasată la Iași
Sculptura "Hidra" realizată de Costin Ioniţă se va afla în prima Licitaţie de sculptură de anul acesta, care va avea loc joi, de la ora 19,00, atât la sediul Galeriilor Artmark, cât şi...
Terminalul T4 al Aeroportului Iași este pregătit pentru primele curse. Când va avea loc primul zbor Schengen FOTO
Terminalul T4 al Aeroportului Iași este pregătit pentru primele curse. Când va avea loc primul zbor Schengen FOTO
Romeo Vatră, directorul Aeroportului Iaşi, afirmă că prima cursă aeriană de pe noul terminal va fi efectuată pe 29 martie, spre Otopeni, iar prima cursă internaţională va fi pe 31 martie...
#spital, #spital COVID, #DSP, #ATI, #Iasi , #spitale
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
I-antrebați-i pe Kinej', că-n câte zile ne fac unu' nou!?
Poza FrumoasaTara
FrumoasaTara
rank 5