Criza acuta la Spitalul de Arsi: Ministrul spune cat va sta inchisa Sectia ATI si ce masuri vor fi luate

Joi, 14 Iulie 2016, ora 22:33
2831 citiri
Criza acuta la Spitalul de Arsi: Ministrul spune cat va sta inchisa Sectia ATI si ce masuri vor fi luate
Foto: Digi 24

Criza acuta de la Spitalul de Arsi din Capitala a determinat autoritatile sa inchida sectia de Terapie Intensiva, iar ministrul Vlad Voiculescu a precizat, joi seara, cand se va relua activitatea.

"Cat va dura igienizarea sectiei de Terapie Intensiva de la Spitalul de Arsi? Sper ca doar cateva saptamani", a explicat oficialul, la Digi 24.

Vlad Voiculescu a mentionat ca e nevoie sa fie cautate solutii alternative si ca, momentan, pacientii sunt redirectionati catre alte spitale care au astfel de capabilitati.

Intrebat de mutarea Spitalului de Arsi, el a spus ca exista cateva optiuni, care sunt analizate de cateva saptamani.

"Mutarea unui spital nu are cum sa fie la indemana, avem fonduri pe care am putea sa le folosim, insa problema e de viteza. Nu putem inchide total Spitalul de Arsi timp de doi ani... ne uitam la masuri temporare, e o cladire veche, improprie pentru un spital", a punctat Vlad Voiculescu.

Declaratiile vin dupa anuntul potrivit caruia Sectia de Anestezie si Terapie Intensiva (ATI) a Spitalului de Arsi din Bucuresti se va inchide in curand, iar Inspectia Sanitara a amendat unitatea medicala cu 6.000 de lei.

Masurile sunt luate ca urmare a doua cazuri: cel al unui barbat pe ranile caruia se plimbau larve de musca si al unei femei careia i s-a facut transfuzie cu o grupa gresita de sange. Ambii pacienti si-au pierdut viata.

Autoritatile investigheaza aceste situatii si au deschis dosare penale.

Ce spune Vlad Voiculescu despre cazul barbatului cu larve in rani

Vlad Voiculescu, a mai spus ca problemele de la Spitalul de Arsi din Bucuresti sunt legate de management si de bun simt. "Poti sa pui o plasa de tantari la geam chiar si in pauza de masa", a spus ministrul.

"Omul a murit, modul in care au aparut larvele asta e in neregula. Este o chestiune care tine de management, managerul trebuie sa fie un bun gospodar, sa nu aiba titluri, nu trebuie sa aiba titluri, oricine ar fi medic, in orice spital, daca conditiile nu sunt in masura sa serveasca pacientul inseamna ca avem nevoie de un alt manager. Acolo e o greseala de management, nu se poate vorbi de o problema de finantare, e chestiune de management. E poate mai mult, o problema de bun simt. (...)

Cred ca e o mare greseala sa invinovatim intreg corpul medical, daca e cineva de invinovatit e managerul care deja si-a dat demisia. Feedback-ul pe care l-am primiti de la pacienti din Colectiv e ca au primit un tratament bun, multe dintre victime mi-au relatat despre Spitalul de Arsi si devotamentul medicilor de acolo. Legat de medicul care a livrat imaginile cu rana invadata de larve... sper ca dupa ce a lasat din mana camera a incercat sa ajute pacientul", a declarat ministrul Sanatatii.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#ministrul sanatatii spitalul de arsi, #sectie inchisa spitalul de arsi , #Spitalul de Arsi