Criterii de integritate pentru candidatii PNL din Bucuresti. Fara nepotism, condamnari definitive, plagiate dovedite. Doar o singura exceptie

Marti, 23 Iunie 2020, ora 15:17
4689 citiri
Criterii de integritate pentru candidatii PNL din Bucuresti. Fara nepotism, condamnari definitive, plagiate dovedite. Doar o singura exceptie
Foto: Pixabay

PNL a stabilit o serie de criterii de integritate pentru toti canditatii PNL din Bucuresti, si anume fara nepotism, condamnari definitive sau plagiate dovedite in instanta. Au voie insa cei care au schimbat o data partidul. Setul de criterii si competenta a fost adoptat marti, in organizatia condusa de Violeta Alexandru. Criteriile sunt valabile pentru toti candidatii la functiile de primar general, primar de sector si consilieri locali, precizeaza G4Media.ro.

Astfel, potrivit documentului citat, dosarele de coruptie, nepotismul, traseismul, plagiatele dovedite in instanta ori contractele cu statul sunt interzise candidatilor.Totusi este permisa o singura exceptie: un candidat "sa nu isi fi schimbat apartenenta politica astfel incat sa fie candidat pentru al treilea partid politic, altfel decat prin fuziuni".

Nici atitudinile discriminatorii nu au fost uitate, astfel ca sunt interzise total: "Sa nu fi facut declaratii sau sa fi avut atitudini rasiste, sovine, xenofobe sau discriminatorii constatate prin hotarari definitive".

PNL Bucuresti si-a desemnat pana acum doar candidatul la Primaria Generala (Nicusor Dan), pentru candidaturile la sectoare negociaza cu alianta USR PLUS.

Lista integrala de criterii pentru candidatii PNL Bucuresti:

I. CRITERII DE INTEGRITATE

1. Lustratie

* Sa nu fi fost membru sau colaborator al fostei securitati si sa nu fi fost dovedit ofiter acoperit;

* Sa nu fi detinut functii retribuite in aparatul de conducere al Partidului Comunist Roman, la orice nivel.

2. Traseism

* Sa nu isi fi schimbat apartenenta politica astfel incat sa fie candidat pentru al treilea partid politic, altfel decat prin fuziuni.

3. Nepotism

* Sa nu fi angajat in functii, in cadrul institutiilor publice pe care le-a condus sau le conduce, sotul/sotia, rude sau afini de gradul I.

4. Contracte cu statul

* Sa nu fie parte in afaceri sau contracte cu institutia pentru care candideaza sau in institutii din subordinea acesteia.

5. Fals in declaratii

* Sa nu aiba nereguli sau falsuri, constatate prin decizii definitive, in declaratia de avere sau interese.

6. Incompatibilitate si conflict de interese

* Sa nu se afle sub efectul unei decizii definitive de incompatibilitate sau conflict de interese.

7. Atitudini discriminatorii

* Sa nu fi facut declaratii sau sa fi avut atitudini rasiste, sovine, xenofobe sau discriminatorii constatate prin hotarari definitive.

8. Datorii la buget

* Sa nu inregistreze datorii la bugetul local, mai vechi de un an, in calitate de persoana fizica.

9. Plagiat

* Sa nu fi fost dovedit prin hotarari judecatoresti definitive ca a obtinut diplome sau alte titluri prin plagiat.

10. Probleme penale

* Sa nu fi fost condamnat definitiv pentru o infractiune de coruptie, pentru infractiuni comise cu violenta sau pentru alte infractiuni cu intentie;

* Sa nu fi inceput impotriva sa urmarirea penala pentru infractiuni de luare/dare de mita sau infractiuni comise cu violenta;

* Sa nu fi fost trimis in judecata pentru alte infractiuni comise cu intentie;

* Sa nu se afle intr-o masura preventiva - arest, arest la domiciliu sau control judiciar - pentru orice infractiune comisa cu intentie.

II. CRITERII DE COMPETENTA

1. Experienta profesionala vasta si recunoscuta;

2. Experienta in activitatea politica si in activitatea de campanie electorala;

3. Abilitati de comunicare;

4. Abilitati sociale si organizatorice;

5. Intelegerea principiilor de baza ale diferitelor servicii publice si a modului lor de functionare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicolae Ciucă, la lansarea candidaților PNL la Tulcea: „PNL a demonstrat deja că este partidul cu cei mai eficienţi aleşi locali”
Nicolae Ciucă, la lansarea candidaților PNL la Tulcea: „PNL a demonstrat deja că este partidul cu cei mai eficienţi aleşi locali”
Preşedintele PNL, Nicolae Ionel Ciucă, a afirmat, sâmbătă, că, în judeţul Tulcea, PNL a demonstrat deja că este partidul ”cu cei mai eficienţi aleşi locali”. ”Primarii PNL...
Liberalul care a trecut la PSD alături de 500 de colegi: ”Mulțumesc pentru deschiderea și energia cu care ne-a întâmpinat”
Liberalul care a trecut la PSD alături de 500 de colegi: ”Mulțumesc pentru deschiderea și energia cu care ne-a întâmpinat”
Raul Ambruş, preşedintele Partidului Liberal Timiş, a decis să treacă la PSD Timişoara alături de peste 500 de colegi şi să susţînă candidatura lui Alfred Simonis pentru funcţia de...
#critierii de integritate, #PNL , #instanta