Protestatarul Cristian Dide, arestat preventiv pentru 30 de zile. Ce se ascunde în spatele gestului de a trimite canabis la DIICOT

Marti, 23 Noiembrie 2021, ora 19:25 7147 citiri
Cristian Dide, cunoscut protestatar față de regimul Dragnea FOTO Facebook/ Cristian Dide

Activistul Cristian Dide, cunoscut de la protestele anti-corupție, a fost arestat preventiv marți, 23 noiembrie, fiind acuzat că a procurat canabis din afara ţării, dar şi din România şi a trimis două colete cu droguri la sediile DIICOT – Structura Centrală şi Serviciul Teritorial Iaşi.

Luni dimineață, anchetatorii a făcut nouă percheziții în acest dosar, protestatarul fiind reținut seara.

Într-un comunicat, DIIOT a transmis că o persoană a procurat din afara ţării, dar şi de pe teritoriul României cantităţi de canabis pe care le-a deţinut şi distribuit prin intermediul unor societăţi de curierat. O parte dintre aceste stupefiante au fost trimise, sub formă de colete, către DIICOT - Structura Centrală şi Serviciul Teritorial Iaşi.stanței locale pentru arestare preventivă.

Cristian Dide s-a exprimat public în mai multe rânduri pentru legalizarea consumului de canabis.

Gestul său, unul de protest

Decizia privind arestarea activistului este contestată de avocatul său și de mai mulți apropiați. Aceștia susțin că incusiv gestul de a trimite drogurile la DIICOT a fost un act de protest. Dide a vrut să demonstreze astfel că în țara noastră se pot cumpăra şi vinde droguri sub nasul autorităţilor, conform stirileprotv.ro.

În plus, protestatarul s-a şi autodenunţat la DIICOT, lucru pe care un traficant de droguri nu îl face.

”La începutul lui 2021, Cristian-Mihai Dide a achiziţionat din Europa şi din România anumite produse, pe care le-a trimis către DIICOT Central şi Iaşi.

Înţeleg că le-a transmis şi facturile de provenienţă şi a scris şi un autodenunţ. A vrut să le arate cum se achiziţionează şi cum se pot livra.

Astăzi a fost dat jos din tren, l-au dus acasă pentru Percheziţii şi dus la Iaşi pentru produse.

DIICOT nu s-a autosesizat şi nu a descoperit ceva wow.

A fost trasă de mânecă de Dide prin acţiunea sa şi prin autodenunţul de la începutul anului”, a scris pe Facebook Marian Rădună, de la Geeks for Democracy, după ce Dide a fost reținut.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News