Criminalul de la Sapoca nu are antecedente penale. E inca sedat si urmeaza sa se stabileasca daca avea discernamant

Duminica, 18 August 2019, ora 13:13
5708 citiri
Criminalul de la Sapoca nu are antecedente penale. E inca sedat si urmeaza sa se stabileasca daca avea discernamant
Foto: Arhiva Pixabay

Barbatul care a ucis patru oameni la Spitalul de Neuropsihiatrie Sapoca nu era in evidentele Politiei cu trecut infractional. El inca se afla sedat la spital, sub paza, asa ca nu a putut fi audiat.

Adjunctul comandantului IPJ Buzau, Valentin Mirita, a precizat, duminica, pentru News.ro, ca agresorul nu mai prezinta pericol pentru nimeni, fiind incatusat de politisti, in timp ce la fata locului sunt efective sporite de oameni ai legii.

"Pacientul violent este in custodia Politiei, nu prezinta pericol pentru ceilalti pacienti. Este prezent personalul de supraveghere, iar noi suntem prezenti cu forte sporite. Ancheta este in desfasurare. Ancheta este sub coordonarea procurorului criminalist de la Parchetul de pe Tribunalul Buzau. Pacientul nu este cunoscut in evidentele Politiei cu un trecut infractional", a spus Mirita.

Barbatul de 38 de ani nu a fost inca audiat.

Potrivit loctiitorului purtatorului de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Buzau, Radu Florin Catalin, in acest caz, deocamdata, se fac cercetari pentru omor calificat.

"Nu a putut fi audiat, in starea in care se afla nu se poate, fiind in sevraj si fiind sedat, nu se poate. Deocamdata, el este in spital, sub tratament si sub paza", a declarat Radu Florin Catalin, pentru Mediafax.

Potrivit acestuia, barbatul va fi audiat in momentul in care starea lui de sanatate va permite acest lucru.

"Urmeaza ca dupa audierea autorului in calitate de suspect sa se solicite instantei de judecata luarea masurii internarii nevoluntare, pentru a se stabili printre altele daca acesta a avut discernamantul pastrat la momentul comiterii fapte", potrivit unui comunicat al Parchetului de pe langa Tribunalul Buzau.

Un barbat internat la spitalul de Psihiatrie din Sapoca a atacat, sambata noapte, mai multi pacienti din doua saloane. Patru dintre acestia au murit, iar alti noua au fost raniti, dintre care unii se afla in coma.

Directorul Spitalul de Neuropsihiatrie Sapoca, Viorica Mihalascu, a precizat ca agresorul era internat intr-un salon normal de spital, fara supraveghere suplimentara.

Viorica Mihalascu a spus ca "totul s-a petrecut in mai putin de un minut".

"Foarte, foarte repede, nu au putut sa intervina. La momentul incidentului, in sectie, in pavilionul acela, erau 6 asistente medicale, trei infirmiere si doi muncitori supraveghere pacienti psihici periculosi. Personalul medical nu a apucat sa intervina", sustine directorul spitalului.

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a trimis Corpul de Control pentru a verifica situatia de la Spitalul de Psihiatrie si pentru Masuri de Siguranta Sapoca. "Am cerut o verificare amanuntita si rapida Corpului de Control. Daca este neglijenta, vom actiona in consecinta", a declarat Sorina Pintea, ministrul Sanatatii.

Potrivit Ministerului Sanatatii, in tura din noaptea trecuta, in pavilionul in care s-a intamplat tragedia au fost un medic si sapte asistenti, 3 infirmiere si 2 muncitori pentru supraveghere bolnavi psihici periculosi.

In schimb, sindicalistii de la Sanitas sustin ca e inadmisibil ca o asistenta, un instructor si o infirmiera sa supravegheze 70 de pacienti.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#criminal Sapoca morti spital , #atac
Comentarii
Poza texrex
texrex
rank 1
statul criminal durat in anii 40