Cei mai buni criminaliști din lume se reunesc într-o conferință internațională coordonată de la București. Printre ei, managerul bazei de date ADN la Secretariatul General Interpol

Luni, 22 Noiembrie 2021, ora 23:24
3445 citiri
Cei mai buni criminaliști din lume se reunesc într-o conferință internațională coordonată de la București. Printre ei, managerul bazei de date ADN la Secretariatul General Interpol
Criminaliștii investighează probele descoperite la locul crimei FOTO: captură YouTube Asociația Criminaliștilor

Crime, mistere, anchete, cazuri elucidate sau care rămân multă vreme cu autor necunoscut. Criminaliștii sunt cei care fac investigații la locul faptei, iau probe, le analizează și conturează scenele acestor grozăvii desprinse parcă din filmele de acțiune.

Uneori este nevoie de săptămâni, luni sau chiar ani întregi de muncă pentru a pune cap la cap bucățile din puzzle-ul care duc la rezolvarea unui caz și este nevoie de experți în mai multe domenii.

Marți, 23 noiembrie, începe la București, o conferință internațională, organizată de Asociația Criminaliștilor din România, la care unii dintre cei mai buni criminaliști din lume dezbat on-line, de această dată, subiecte privind noile tendințe în anchete și despre responsabilitatea socială a științelor criminalistice.

Cine sunt specialiștii care vorbesc despre investigații criminalistice

Printre cei care vor vorbi despre „Factorul uman şi responsabilitatea socială a ştiinţelor criminalistice”, sunt experți din SUA, Canada, Australia, Germania, Franța Israel, Interpol și chiar din Republica Moldova.

Aceștia sunt:

Claude Roux - unul dintre cei mai reputați criminaliști din Australia.

William J. Lewinski, cercetător și criminalist din Canada, care a contribuit la anchete importante în America de Nord, în Regatul Unit și Australia.

Geofferey Thor Desmoulin, expert în biomecanica leziunilor, reconstrucția incidentelor și știința violenței.

Eugene Liscio, unul dintre investigatorii din cazul David Camm -un soldat acuzat, pe nedrept, de uciderea soției și a celor doi copii.

Francois-Xavier Laurent – expert în genetică moleculară, managerul bazei de date ADN la Secretariatul General INTERPOL cu sediul la Lyon, responsabil de Baza de date ADN INTERPOL și I-Familia, o nouă bază de date ADN dedicată pentru identificarea persoanelor dispărute la nivel global folosind ADN-ul de la rudele lor.

Julian Mendel - asistent al directorului Institutului Internațional de Cercetare Criminalistică din cadrul Florida International University și asistent cercetător la Florida International University.

Bruce Goldfarb - ofițer de informații pentru OCME și curator al studiilor Nutshell of Unexplained Death.

Michael Fulton - Șef adjunct- Biroul Constable’s Precinct 2, Brazoria, Texas, Crime Scene Analyst, autorizat de International Association of Identification (IAI), fotograf profesionist autorizat de Professional Photographers of America, autor și formator.

Christian Schafers – expert în domeniul scanării laser terestre și al scanării manuale cu laser.

Vitalie Rusu - avocat, Decan al Facultății de Drept și Științe Sociale, Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți, Republica Moldova.

Gheorghe Popa- expert criminalist autorizat de Ministerul Justitiei, fostul șef al Poliției Române, al Academiei de Poliție și al Institutului de Criminalistică al Poliției Române. În 2003, el a intrat în istoria criminalisticii prin metoda luării amprentelor de pe plante, preluată cu succes chiar de către specialiştii FBI.

Asociația Criminalistilor din România a fost înființată în anul 2002, cu scopul promovării, în rândul criminalistilor, magistraților, polițiștilor, avocaților și a altor persoane interesate a unor opinii, metode, procedee specifice domeniilor drept și criminalistică, precum și a mijloacelor tehnico-științifice, care să contribuie la perfecționarea actului de justiție, la prevenirea și combaterea eficientă a criminalității.

Peste 1 milion de români au consumat cel puţin o dată droguri. Avertismentul unui expert
Peste 1 milion de români au consumat cel puţin o dată droguri. Avertismentul unui expert
Numărul românilor care au încercat cel puţin o dată în viață drogurile se apropie de 1,5 milioane, o creştere cu circa 50% faţă de cel mai recent raport oficial, a declarat marți, 23...
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
O situație cu totul atipică a apărut în cursa electorală pentru primăria Gogoșu din Mehedinți. Actualul primar candidează pentru un nou mandat, însă are un rival la care nu se aștepta....
#criminalisti, #conferinta, #gheorghe popa, #cazul David Camm, #Interpol , #crima