Criminala de la Medicină, care a ucis și tranșat un bărbat în căminul facultății, a fost propusă pentru eliberare condiționată

Sambata, 20 Noiembrie 2021, ora 15:00 13405 citiri
Studenta a fost condamnată la 20 de ani de închisoare și a executat deja trei pătrimi din pedeapsă FOTO Adevărul

Carmen Şatran (fostă Bejan), tânăra condamnată la aproape 20 de ani pentru că a omorât și tranșat un bărbat în căminul Universităţii de Medicină din Timişoara, a fost propusă pentru eliberarea condiţionată, potrivit Adevărul.ro.

Crima a avut loc în vara anului 2009, iar tânăra a executat deja trei pătrimi din întreaga pedeapsă, suficient pentru a putea solicita instanței să iasă din închisoare.

Comisia pentru eliberări condiţionate de la Penitenciarul Gherla, acolo unde este încarcerată Carmen Şatran, a propus eliberarea condiţionată, iar conducerea penitenciarului a transmis cererea Judecătoriei Gherla. Instanța a respins însă solicitarea tinerei.

La şedinţa de judecată în care s-a pus în discuţie eliberarea sa condiţionată, Carmen Şatran, care execută în momentul de faţă pedeapsa în regim deschis, a cerut să fie eliberată condiţionat spunând că „a participat la cursuri şi şi-a dat seama de gravitatea faptei”.

„Deţinuta nu a fost sancţionată disciplinar şi a înregistrat mai multe recompense. A muncit în timpul detenţiei (428 zile). A fost receptivă la unele activităţi cultural-educative. Persoana privată de libertate nu are antecedente penale şi este la prima analiză”, se arată în raportul comisiei de eliberări condiţionate din Penitenciarul Gherla, potrivit adevărul.ro.

Tribunalul Cluj urmează să judece acum contestația la decizia instanței de fond care a respins liberarea condiționată.

Crima care a îngrozit o ţară întreagă

Carmen Bejan a ajuns în închisoare după ce în vara anului 2009 l-a ucis pe Trifu Schroth, un bărbat pe care îl primise în camera de cămin pentru a întreține relații sexuale contracost. Tânăra era atunci studentă la medicină și avea nevoie de bani pentru a-și putea achita taxele școlare.

Cel mai probabil, din cauza unor neînţelegeri privind banii, între Carmen Bejan şi Trifu Schroth, aflaţi singuri în camera de cămin, au intervenit neînţelegeri. În altercaţie a intervenit şi Sergiu Florea, partenerul de atunci al fetei, iar cei doi l-au bătut şi l-au înjunghiat pe bărbat. Tinerii au luat cadavrul, l-au pus într-un dulap şi au plecat la un supermarket de la marginea oraşului să cumpere saci din plastic şi un geamantan în care să pună cadavrul pe care l-au tranşat. Planul tinerilor a fost să pună cadavrul victimei în propria maşină şi să o incendieze.

În jurul orei 4.00, au ieşit din camera de cămin cu geamantanul în care se afla cadavrul tranşat al victimei. Urmele de sânge lăsate pe hol i-au trezit suspiciuni portarului de la cămin, care a anunţat Poliţia şi a fost descoperită crima. Cu Poliţia pe urme, Carmen Bejan a rătăcit prin parcuri, iar a doua zi s-a predat. Sergiu Florea s-a refugiat într-un apartament din Calea Şagului unde a încercat să se sinucidă, dar a fost salvat în ultima clipă de polițiști.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News