UPDATE Fetiță de trei luni ucisă cu un cuțit de propriul tată. Sora geamănă este în stare critică, iar fratele de 10 ani în stare de șoc

Sambata, 06 Noiembrie 2021, ora 13:07 6942 citiri
Bărbatul acuzat de omor a fost reținut FOTO observatornews.ro

O fetiță de trei luni din județul Neamț a fost omorâtă, iar sora ei geamănă a fost dusă la spital în stare critică după ce au fost înjunghiate cu mai multe lovituri de cuțit de tatăl lor, care s-a certat cu soția sa, ajunsă și ea la spital în stare stabilă.

UPDATE: Managerul Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sf.Maria” Iaşi, Med. Pr. Dr. Alina Belu a precizat că fetiţa care a supraviețuit atacului a fost operată şi este ventilată mecanic până starea ei de sănătate se va ameliora. Ea a adăugat că momentan starea fetiţei este stabilă, însă prognosticul este rezervat, având în vedere că leziunile au fost multiple, la capsula hepatică şi la intestin.

„Pacientul este momentan stabil, cu un prognostic rezervat, având în vedere că şocul traumatic a fost sever. Riscurile cele mai mari sunt cele legate de tot ce înseamnă funcţionalitatea organelor interne care au fost lezate. A fost lezată capsula hepatică, intestinul şi vedem cum va fi evoluţie postoperatorie. Da, este ventilată, reechilibrată hemodinamic. Probabil că va rămâne ventilată mecanic până starea se va ameliora”, a declarat managerul Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sf.Maria” Iaşi, Med. Pr. Dr. Alina Belu.

Întrebată dacă bebeluşul va mai avea nevoie şi de alte intervenţii chirurgicale, managerul Spitalului de Copii din Iaşi a răspuns: „Momentan nu ne putem pronunţa. În funcţie de evoluţia pacientului. Să nu uităm că a venit cu stomacul în afara cavităţii abdominale”.

Știrea inițială

Crima din Neamț vine la o săptămână după cazul de la Arad, unde o fetiță de patru ani a fost ucisă de tatăl său vitreg.

Polițiștii din Neamț au fost sesizați în dimineața zilei de sâmbătă, 6 noiembrie, cu privire la faptul că o femeie agresată se află pe scara unui bloc, cu doi copii.

Polițiștii ajunși de urgență la fața locului au constatat că între femeie și soțul său în vârstă de 40 de ani a avut loc un conflict spontan în urma căruia bărbatul le-a aplicat femeii și celor două fiice gemene ale lor, în vârstă de trei luni, mai multe lovituri de cuțit.

În urma agresiunii, una dintre fete a murit, iar cealaltă este în stare gravă la spital. Tot la spital a fost dusă și mama fetelor, care este în stare stabilă. Un al treilea copil al familiei, în vârstă de 10 ani, a fugit la un vecin, fiind dus la spital, cu atac de panică.

Bărbatul acuzat de omor și tentativă de omor a fost reținut și dus la Poliție pentru audieri. Potrivit primelor cercetări, bărbatul nu este cunoscut cu afecțiuni psihice sau antecedente penale și nu au fost identificate sesizări anterioare cu privire la o stare conflictuală în familia respectivă.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News