Cum i-a ”mulțumit” o femeie celei care i-a dat casă și masă timp de 7 ani: a ucis-o cu 20 de lovituri de topor și a secționat cadavrul

Autor: N.G.
Joi, 23 Septembrie 2021, ora 04:10
8069 citiri
Cum i-a ”mulțumit” o femeie celei care i-a dat casă și masă timp de 7 ani: a ucis-o cu 20 de lovituri de topor și a secționat cadavrul
Crima a avut loc într-un sat din județul Mureș

Tribunalul Mureș a pronunțat prima hotărâre într-un dosar de omor calificat în care este judecată o femeie în vârstă de 36 de ani. Aceasta a ucis cu bestialitate o altă femeie în vârstă, la care locuia și pe care o ajuta cu treburile din gospodărie.

Omorul a avut loc în 6 ianuarie 2021, iar hotărârea de condamnare a fost pronunțată în 10 septembrie. Anuța M. a primit pedeapsa de 22 de ani și 4 luni de închisoare pentru două infracțiuni: omor calificat și profanare de cadavre sau morminte.

Femeia este acuzată că în seara zilei de 06 ianuarie 2021, în timp ce se afla în locuința victimei, i-a aplicat peste 20 de lovituri cu un topor în zona capului, a membrelor superioare și inferioare care au dus la deces. Ulterior, folosindu-se de același topor, a amputat picioarele cadavrului, mâna dreaptă și parțial mâna stângă. Intenția era de a ascunde cadavrul, însă nu a finalizat aceste demers.

Criminala a stat în casă cu cadavrul până a doua zi în jurului orei 14.00, când a mers la o rudă a victimei și i-a spus să meargă la locuința cumnatei sale pentru că este moartă.

Femeia locuia împreună cu victima de aproximativ 7 ani și o ajuta la treburile gospodărești, însă de aproximativ 2-3 ani victima se plângea apropiaților de comportamentul acesteia, care mergea acasă sub influența băuturilor alcoolice și nu o mai asculta.

Martorul a arătat că s-a deplasat la domiciliul victimei unde a constatat că ușa era deschisă și, uitându-se înăuntru, a văzut-o pe victimă acoperită cu o pătură. Martorul a precizat faptul că inculpata locuia împreună cu victima, pe care o ajuta în gospodărie, iar în schimb victima o lăsa pe inculpată să doarmă în locuința ei și îi asigura cele necesare traiului zilnic, iar între ele au existat între ele unele certuri minore din cauza faptului că inculpatei nu îi plăcea să muncească”, se precizează în hotărârea Tribunalului Mureș.

Anuța M. a fost supusă și unui control psihiatric care a concluzionat că a avut discernământ la momentul comiterii faptei. ”Relatările martorilor audiați conturează un tablou faptic determinat, aceștia redau în funcție de momentele secvențiale percepute de fiecare pe diverse momente temporale și spațiale, cronologia și modalitatea de derulare a incidentului care a atras învinuirea inculpatei, oferind detalii începând de la încadrarea acestuia în timp și spațiu, topografia locului unde s-ar fi consumat actele de agresiune exercitate asupra victimei, poziționarea părților implicate, punctându-se prin declarații și asupra modului în care s-a manifestat inculpata.

Probatoriului testimonial este sugestiv pe linia identificării acesteia drept autor al infracțiunilor la nivel cât să nu plaseze stabilirea vinovăției sub semnul arbitrariului la acesta adăugându-se și declarațiile inculpatei, fiind portretizată astfel atât situația premiză săvârșirii infracțiunilor, cât și împrejurările în care s-a declanșat violentarea victimei”, se mai susține în document.

Hotărârea Tribunalului a fost contestată de procurori la Curtea de Apel Târgu Mureș.

Administratoarea unui bloc din Sectorul 2, înjunghiată mortal. Primele informații din anchetă
Administratoarea unui bloc din Sectorul 2, înjunghiată mortal. Primele informații din anchetă
O femeie, administrator al unui bloc din Sectorul 2 al Capitalei, a fost înjunghiată mortal joi seară, 28 martie, de un bărbat. ”La data de 28 martie 2024, în jurul orei 19.10, Poliţia...
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primarul localității Miheșu de Câmpie, județul Mureș, a fost surprins de mai mulți localnici în timpul unei întâlniri romantice cu o angajată. Scena în care a fost implicat Emil...
#crima, #Mures, #topor, #femeie, #inchisoare , #justitie