Punctele comune în trei crime cumplite care au cutremurat România în ultimii ani: violența extremă și cadavrele incendiate

Sambata, 06 Noiembrie 2021, ora 22:01
3517 citiri
Punctele comune în trei crime cumplite care au cutremurat România în ultimii ani: violența extremă și cadavrele incendiate
Copilă abuzată de un adult FOTO: Pixabay.com

Cazul Antoniei, copila de 4 ani de la Arad ucisă de concubinul mamei sale, a cutremurat România.

Moartea fetiței de la Arad este încadrată de criminaliști într-un tipar de operare comun cu alte cazuri șocante petrecute recent în România.

Ar fi vorba despre crimele cumplite de la Caracal și de o altă omucidere oribilă, petrecută la Giurgiu.

Criminalul din Arad, Florin Beniamin Crișan, a ucis-o pe fiica concubinei sale, apoi a încercat să scape de cadavru îndesându-l într-un geamantan pe care l-a incendiat.

În același mod au vrut să se descotorosească de cadavrul unei tinere din București, în urmă cu un an, o familie de proxeneți din cartierul Ferentari. Aceștia au băgat trupul într-un geamantan și i-au dat foc pe un câmp din Giurgiu.

Tot la infama metodă a incendierii a apelat și criminalul Gheorghe Dincă din Caracal, după ce-a ucis-o pe Alexandra Măceșanu, în curtea casei sale.

Crima de la Arad. Momente cumplite pentru micuța Antonia

Florin Beniamin Crișan (23 de ani) a devenit călăul fiicei sale vitrege, în timp ce mama copilei se afla la spital să dea naștere celui de-al treilea copil al său și primul al cuplului. Antonia provenea dintr-o căsătorie anterioară. La fel și fratele ei mai mic, în vârstă de 3 ani. Acesta a asistat neputincios atât la uciderea surorii sale cât și la aruncarea cadavrului.

Criminalul spune că a lovit-o pe fetiță, care suferea de autism, cu capul de perete și de gresie, într-un acces de furie.

Apoi, ca să-și șteargă urmele a pus-o într-un cearceaf și a băgat-o într-un geamantan. A plecat cu un taxi, însoțit de băiețelul de 3 ani, până în apropierea unui cimitir. Acolo ar fi turnat acetonă peste cadavru și i-a dat foc.

Fratele Antoniei se afla la numai câțiva metri de întreaga scenă, bărbatul spunând însă că acesta privea desene animate pe telefon.

Crima s-a produs, conform declarațiilor ucigașului, pe 26 octombrie, când mama fetiței era la maternitate. Pe 30 octombrie, cadavrul Antoniei a fost descoperit de câinele unui localnic.

A urmat ancheta. Criminaliștii au reușit să facă portretul robot al fetei și astfel au ajuns la tatăl vitreg care, într-un final a recunoscut și a fost arestat.

În ziua în care o omorâse pe fetiță, criminalul postase pe pagina sa de Facebook un mesaj de iubire pentru concubina sa.

Noiembrie 2020. Trupul unei prostituate omorâtă în bătaie, pus în geamantan și incendiat pe un câmp din Giurgiu

În urmă cu aproximativ un an, Mihaela Sabina Mircea, o femeie în vârstă de 32 de ani care se prostitua într-o locuință din cartierul bucureștean Ferentari, a fost ucisă cu sânge rece, apoi pusă într-un geamantan și incendiată pe un câmp din Giurgiu. Criminalii erau chiar proxeneții ei. Focul a fost văzut de un șofer de TIR care a dat alarma.

Victima avea un băiețel cu handicap și ar fi practicat prostituția pentru a-l întreține.

Surorile Samira și Elena Constantin, dar și Dinu Geani, concubinul uneia dintre ele, care era și proxenet, ar fi fost criminalii, conform procurorilor.

Ei au mărturisit că în ziua crimei între ei și victimă a avut loc un conflict și, după ce au ucis-o în bătaie, au decis să scape de cadavru pe câmp. Locul a fost ales la întâmplare.

„Când am început să lovim, Sabina era în poziţia şezut, pe gresie. Am aplicat loviturile la nimereală, cu pumnii şi picioarele, fie ce-o fi”, le-a declarat Giani Dinu anchetatorilor. Acesta a decis să colaboreze cu investigatorii pentru a obține o pedeapsă mai mică.

Ciudat este faptul că una dintre suspecte a distribuit pe profilul ei de Facebook portretul robot al Mihaelei, la 4 zile de când i-ar fi dat foc chiar ea pe un câmp din Giurgiu.

”Monstrul de la Caracal” a ucis-o în bătaie pe Alexandra și i-a dat foc

Tot despre incendierea cadavrului ar fi vorba și în cazul dispariției Alexandrei Măceșanu, o adolescentă de 15 ani, care a ajuns pe mâinile lui Gheorghe Dincă. Pe 24 iulie 2019, fata s-a urcat în mașina bărbatului pentru a ajunge la Caracal.

Nu s-a mai întors niciodată. Ultima persoană care a stat de vorbă cu ea a fost operatorul de la 112 căruia adolescenta i-a implorat ajutorul, spunând că bărbatul o răpise și o violase. Era legată de un pat metalic și păzită de câini lupi.

Abia pe 26 iulie 2021, la ora 06.00, poliţiştii şi mascaţii au intrat în casa lui Gheorghe Dincă în care era ţinută sechestrată Alexandra Măceşanu. A fost însă prea târziu. Câteva ore mai târziu, aveau să descopere într-un butoi metalic din curtea bărbatului fragmente de oase arse ce aparțineau fetei.

Tot atunci s-a descoperit că o altă tânără, dispărută cu ceva vreme în urmă, Luiza Melencu, a fost violată și ucisă de acest bărbat.

Psihologul criminalist Liviu Chesnoiu a precizat, într-un interviu pentru Ziare.com că astfel de infracțiuni de incendiere a cadavrelor au de obicei conotații sexuale.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#crima arad, #gheorghe dinca caracal, #mihaela mircea, #element comun crime , #crima