Credinciosi blocati de jandarmi la intrarea in curtea Catedralei Mitropolitane din Iasi: "Ne-au astupat la gura si ne astupa din toate privintele"

Joi, 08 Octombrie 2020, ora 17:513692 citiri
Credinciosi blocati de jandarmi la intrarea in curtea Catedralei Mitropolitane din Iasi: "Ne-au astupat la gura si ne astupa din toate privintele"

Persoanele care nu au domiciliul in Iasi nu sunt lasate joi, 8 octombrie, sa intre in curtea Catedralei Mitropolitane din oras, lacasul de cult fiind inconjurat de jandarmi care ii legitimizeaza pe toti cei care vor sa ajunga la racla cu sfintele moaste.

Decizia apartine autoritatilor centrale, care incearca sa limiteze riscul de infectare cu virusul COVID-19.

"Am venit degeaba. Ne-au astupat la gura si ne astupa din toate privintele", a spus o enoriasa pentru Stirile ProTV.

Parintele Constantin Sturzu, purtatorul de cuvant al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, a precizat ca sunt foarte putine persoane venite din alte orase. "Nu inteleg de ce nu ar avea voie sa intre", a declarat Constantin Sturzu, pentru Ziare.com

"Sunt foarte putini pelerini. Sunt mai putini enoriasi decat intr-o zi obisnuita. Abia sunt cativa in Catedrala. Nu ne asteptam sa vina multi pelerini. Oamenii din alte localitati sunt opriti de jandarmi si legitimati. Nu au cum sa intre", a adaugat purtatorul de cuvant al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei.

Preotul Sturzu ii indeamna pe ieseni sa se roage si pentru cei care nu au putut ajunge la racla Sf Cuvioase Parascheva: "Ii sfatuiesc pe ieseni sa puna o rugaciune si pentru cei care nu au putut sa ajunga. Sa fie purtatorii de cuvant pentru cei care nu au fost lasati sa intre, desi, repet, nu a fost multa lume".

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News