Costache: Mai devreme sau mai tarziu, vom trece in scenariul 3. Este o certitudine. Suntem pregatiti!

Joi, 12 Martie 2020, ora 11:33
15252 citiri
Costache: Mai devreme sau mai tarziu, vom trece in scenariul 3. Este o certitudine. Suntem pregatiti!
Foto: Arhiva Hepta.ro

Ministrul Sanatatii, Victor Costache, catalogheaza sistemul sanitar romanesc drept unul "slabit, care a fost legiferat si intretinut nesanatos ani de-a randul", si sustine ca bugetul pe care l-a gasit la minister cand a preluat portofoliul era unul "vlaguit".

Totusi, Costache spune ca, atunci cand Romania va trece in urmatorul scenariu cu privire la COVID-19, autoritatile sunt pregatite.

"Este un sistem sanitar slabit, este un sistem sanitar care a fost legiferat si intretinut nesanatos ani de-a randul, un sistem sanitar care are foarte mult pana va ajunge la nivelul Frantei, Germaniei sau Italiei, care ati vazut cat de repede un sistem sanitar ultraperformant cum a fost dat peste cap de aceasta epidemie de COVID-19", a afirmat Victor Costache, miercuri seara, intr-un interviu la Antena3, referindu-se la sistemul de sanatate romanesc.

Afla cele mai noi informatii despre coronavirus

Acesta a catalogat drept "un buget vlaguit" cel pe care l-a gasit la Ministerul Sanatatii.

Ministrul crede ca "important este sa nu repetam din greselile trecutului", adaugand ca "nu este momentul sa aruncam cu piatra, sa acuzam pe nimeni in momentul de fata".

"Trebuie toti, ca popor, ca societate, sa constientizam ca nu mai putem in momentul de fata sa traim ca pana acum. Trebuie sa calatorim mult mai putin, sa evitam aglomeratiile pana reusim sa descifram secretele acestui virus", a mai spus ministrul Sanatatii.

El sustine ca numarul cazurilor de imbolnavire va creste, iar Romania va trece la urmatoarea faza.

"Mai devreme sau mai tarziu, vom trece in scenariul trei. Este o certitudine. Suntem pregatiti, avem resursa umana necesara, avem paturile de terapie intensiva, inca avem consumabile, ne luptam cu orice inseamna fenomen speculativ, de aceea, am blocat exportul paralel", a spus Costache.

El a precizat ca sunt tari care cauta sa se aprovizioneze cu materiale sanitare din stocurile din Romania, acesta fiind motivul pentru care autoritatile au interzis exportul de materiale sanitare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cu cine ar vrea PSD+PNL să-l înlocuiască pe Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei
Cu cine ar vrea PSD+PNL să-l înlocuiască pe Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei
Cătălin Cîrstoiu se pare că s-a dovedit a fi mai degrabă nepotrivit pentru a candida din partea PSD+PNL pentru Primăria Capitalei. Astfel, alianța care formează și guvernul ar lua deja în...
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
#coronavirus Romania, #Costache ministru coronavirus , #coronavirus