Portugalia a reimpus interdictia de circulatie pe timpul noptii in 45 de orase, inclusiv in Lisabona si Porto

Joi, 01 Iulie 2021, ora 21:27 2329 citiri
Lisabona, capitala Portugaliei FOTO Pixabay.com

Portugalia, confruntata cu o recrudescenta a epidemiei de coronavirus din cauza variantei Delta, a decis sa reimpuna interdictia de circulatie pe timpul noptii incepand de vineri in 45 de orase, inclusiv Lisabona, a anuntat joi guvernul, informeaza AFP.

"Constatam ca saptamana trecuta situatia s-a deteriorat din nou", a declarat Mariana Vieira da Silva, sefa cancelariei prezidentiale si ministru de stat, in timpul unei conferinte de presa. Ea a adaugat ca "nu sunt indeplinite conditiile pentru a spune ca pandemia este sub control".

Aceasta "interdictie de a circula pe drumurile publice" se va aplica in municipalitatile cele mai afectate in ceea ce priveste rata de incidenta pentru COVID-19, printre care capitala portugheza si Porto, in fiecare zi, intre orele 23:00 si 05:00.

Reducerea programului de lucru al cafenelelor si restaurantelor, deja in vigoare la Lisabona si in alte doua municipii, va fi de asemenea extins la alte 16 orase. Aceste localuri vor trebui sa inchida la orele 22:30 in timpul saptamanii si la 15:30 in weekend.

Portugalia a depasit miercuri pragul de 2.000 de noi contaminari in ultimele 24 de ore, potrivit bilantului autoritatilor sanitare. Acesta este cel mai ridicat nivel inregistrat de la mijlocul lui februarie, cand Portugalia, tara cu circa 10 milioane de locuitori, se afla in lockdown national.

Varianta Delta a noului tip de coronavirus, care a provocat o crestere a numarului de contaminari in Portugalia in ultimele saptamani, a devenit predominanta in aceasta tara, potrivit datelor facute publice de Directia Generala pentru Sanatate (DGS).

In Portugalia, peste 50% din populatie a primit deja o prima doza de vaccin, iar 32% este complet vaccinata, potrivit celor mai recente date ale DGS.

De la inceputul pandemiei, Portugalia a inregistrat 17.101 decese de COVID-19 si 882.002 de contaminari cu noul tip de coronavirus.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News