Coronavirus: Bilantul mortilor se apropie de o jumatate de milion. Uniunea Europeana, nehotarata in legatura cu deschiderea frontierelor

Duminica, 28 Iunie 2020, ora 18:49
3275 citiri
Coronavirus: Bilantul mortilor se apropie de o jumatate de milion. Uniunea Europeana, nehotarata in legatura cu deschiderea frontierelor
Foto: Hepta.ro

Bilantul pandemiei covid-19 se aproapie de o jumatate de milion de morti in lume, relateaza AFP, care prezinta noi bilanturi, noi masuri, fapte marcante si ultimele evolutii ale pandemiei in lume.

APROAPE 500.000 DE DECESE

Pandemia noului coronavirus s-a soldat cu cel putin 498.779 de morti in lume, potrivit unui bilant intocmit de AFP duminica la ora 11.00 GMT (14.00, ora Romaniei) din surse oficiale.

Pragul de zece milioane de cazuri diagnosticate in mod oficial in lume a fost depasit - iar cel putin 4.971.500 de persoane sunt considerate vindecate.

PESTE 2,5 MILIOANE DE CAZURI IN SUA

Statele Unite inregistreaza 2.510.323 de cazuri, potrivit unui bilant AFP, si 125.539 de decese.

Florida a inregistrat un nou varf de 9.585 de bolnavi si 24 de morti intr-o singura zi. Guvernatorul statului considera ca este vorba despre o "adevarata explozie" a bolii in randul tinerilor, care s-au intors la plaja si la petreceri nocturne, in urma iesirii din izolare.

UE, NEHOTARATA CU PRIVIRE LA REDESCHIDEREA FRONTIERELOR

Europenii nu reusesc sa se puna de acord asupra unei liste cu tari in care nivelul contaminarii este suficient de "sigur" pentru a permite locuitorilor acestor tari sa vina in Europa incepand din iulie.

O prima lista cu 15 tari - pe care nu se afla Statele Unite, Brazilia, Rusia - a fost propusa vineri seara, insa consultarile intre statele membre au fost prelungite pana luni.

Aceasta lista urmeaza sa fie revizuita din doua in doua saptamani.

ABSENTEISM PUTERNIC IN ALEGERILE MUNICIPALE DIN FRANTA

Prezenta la vot in turul doi al alegerilor municipale din Franta, reprogramat din cauza izolarii, ar putea fi si mai mica fata de nivelul istoric al absenteismului intregistrat in turul intai, la 15 martie.

La pranz, ea era de 15,29%, cu trei puncte procentuale mai putine decat la aceeasi ora la 15 martie (18,38%), dar si cu 4,5 puncte procentuale mai mica decat prezenta in turul doi al alegerilor municopale din 2014 (19,83%) si cu aproape opt puncte procentuale mai mica decat in 2008 (23,68%).

Aceste alegeri municipale, organizate practic fara campanie, au loc inaintea unei saptamani importante pentru Emmanuel Macron, care urmeaza sa efectueze o remaniere guvernamentala si sa-si precizeze intentia afisata de a se "reinventa" in ultimii doi ani de mandat.

MARI LUCRARI IN REGATUL UNIT

Premierul britanic Boris Johnson urmeaza sa dezvaluie marti, potrivit presei, un vast plan de relansare economica fondat pe constructia de infrastructuri.

PIB-ul britanic s-a depreciat cu 20,4% in aprilie - un record istoric.

Fara ajutor suplimentar de la stat, nivelul somajului ar putea depasi varful de 3,3 milioane inregistrat in 1984, scrie The Observer.

VACCIN EXPERIEMNTAL IN BRAZILIA

Brazilia va putea produce pana la 100 de milioane de doze ale unui eventual vaccin impotriva SARS Cov-2, la care lucreaza Universitatea Oxford impreuna cu grupul farmaceutic AstraZeneca.

Un contract in valoare de 127 de milioane de dolari a fost incheiat in acest sens.

Acest vaccin experiemtal este unul dintre cele mai promitatoare dintre zecile de vaccinuri aflate in curs de elaborare in lume.

FOTBAL CU SPECTATORI LA RIO

Primaria Rio de Janeiro autorizeaza spectatori la meciuri din campionatul de fotbal al statului Rio - incepand de la 10 iulie -, la o capacitate de o treime a fiecarui stadion.

Spectatorii sunt repartizati in tribune astfel incat unei persoane sa-i revina o suprafata de patru metri patrati.

Incepand de la 1 august, stadioanele urmeaza sa fie autorizate sa se umple la doua trimi din capacitate, iar de la 16 august nu vor mai fi impuse restrictii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Promisiunea UE pentru Ucraina, în materie de apărare antiaeriană. Țările care pot furniza sisteme Patriot Kievului
Promisiunea UE pentru Ucraina, în materie de apărare antiaeriană. Țările care pot furniza sisteme Patriot Kievului
Miniştrii de externe şi ai apărării din UE, reuniţi luni, 22 aprilie, la Luxemburg, au promis suplimentarea ajutorului pentru Ucraina în materie de apărare antiaeriană. Decizia a fost...
Bilanț descurajator. Câți kilometri de autostradă și câte drumuri de pământ are România, conform datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică
Bilanț descurajator. Câți kilometri de autostradă și câte drumuri de pământ are România, conform datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică
Lungimea reţelei de drumuri publice totaliza, la 31 decembrie 2023, 86.388 km, din care 17.677 km (20,4%) drumuri naţionale, 35.046 km (40,6%) drumuri judeţene şi 33.665 km (39%), drumuri...
#coronavirus, #bilant, #morti, #Uniunea Europeana, #deschidere granita , #coronavirus