Coronavirus: Autoritatile din Los Angeles inchid plajele in weekend, de ziua nationala

Marti, 30 Iunie 2020, ora 10:56
2091 citiri
Coronavirus: Autoritatile din Los Angeles inchid plajele in weekend, de ziua nationala
Foto: Hepta.ro

Districtul Los Angeles, principalul focar de coronavirus din California, a anuntat luni ca isi va inchide temporar plajele in weekendul ce urmeaza - care include data de 4 iulie, ziua nationala a Statelor Unite - in conditiile unei recrudescente a pandemiei de COVID-19, informeaza AFP.

"Din cauza cresterii numarului de cazuri de COVID-19, toate plajele din districtul Los Angeles vor fi din nou temporar inchise in acest weekend, in perioada 3-6 iulie", a declarat pe Twitter o reprezentanta a autoritatilor din acest comitat, Janice Hahn.

"Am avut aproape 3.000 de cazuri doar azi. Nu putem risca sa avem aglomeratie la plaja in acest weekend", care include ziua de 4 iulie, a adaugat ea.

Districtul a inregistrat luni peste 2.900 de contaminari noi, un record de la inceputul pandemiei in Statele Unite. In total, peste 100.000 de cazuri au fost recenzate in regiunea Los Angeles.

Plajele au fost inchise saptamani intregi in perioada de apogeu a epidemiei, insa s-au redeschis treptat in ultimele saptamani.

Purtarea mastii, obligatorie in locurile publice, a fost relativ putin respectata in unele dintre acestea, uneori aproape una din doua persoane circuland cu fata descoperita, a constatat un jurnalist AFP.

Duminica, guvernatorul Californiei a ordonat inchiderea barurilor din Los Angeles si din sase alte districte ale statului din cauza cresterii numarului de contaminari.

Potrivit autoritatilor sanitare din districtul Los Angeles, inspectiile efectuate saptamana trecuta au aratat ca 49% dintre baruri si 33% dintre restaurante nu respectau recomandarile de distantare sociala. In plus, 54% dintre angajatii barurilor inspectate si 44% dintre lucratorii din restaurante nu purtau masca sau viziera, asa cum se solicita in prevederile legale.

Încă o vedetă din Europa ajunge în MLS. La ce echipă va juca
Încă o vedetă din Europa ajunge în MLS. La ce echipă va juca
Olivier Giroud (37 de ani) urmează să facă o schimbare de peisaj în această vară. Potrivit RMC Sport, atacantul francez a ajuns la un acord cu Los Angeles FC. Ajuns la finalul...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#coronavirus, #los angeles, #autoritati, #inchidere plaje, #ziua nationala , #coronavirus