Un copil care traversa strada pe zebră, la un pas să fie spulberat de un vitezoman "profesionist". Dezbatere aprinsă pe filmare VIDEO

Miercuri, 18 August 2021, ora 16:345608 citiri
Un copil care traversa strada pe zebră, la un pas să fie spulberat de un vitezoman "profesionist". Dezbatere aprinsă pe filmare VIDEO
Copilul a scăpat doar fiindcă s-a mai uitat încă o dată în dreapta, în ultima secundă FOTO Facebook

O filmare postată pe un grup de Facebook, în care un copil este aproape să fie lovit pe trecerea de pietoni de un camion care circula cu viteză excesivă, stârnește discuții aprinse între comentatori.

Filmul este postat pe grupul de Facebook Info Trafic Rutier - Bucuresti si Ilfov / Accidente / Filmari / Radare și surprinde o scenă petrecută, cel mai probabil, într-o localitate din județul Ilfov.

În filmare se poate observa cum un copil se angajează în traversarea străzii ducând bicicleta de coarne, așa cum prevede legea. Vederea spre partea dreaptă, în sensul opus de mers, îi este blocată de un autobuz oprit în stație. Băiatul s-a uitat în stânga lui, unde se afla mașina deja oprită la trecere, în care se afla camera video care a surprins incidentul.

În momentul în care a început traversarea în viteză, de după autobuz a apărut un camion al cărui șofer circula cu viteză mult mai mare decât limita de viteză de 50 de kilometri la oră prevăzută în localitate.

Copilul a scăpat de accident fiindcă s-a mai uitat încă o dată în dreapta VIDEO Facebook/ Info Trafic Rutier - Bucuresti si Ilfov / Accidente / Filmari / Radare

De altfel, în filmare se poate observa că tentativa de frânare a șoferului camionului este inutilă, mastodontul continuând deplasarea cu aceeași viteză.

Probabil zgomotul frânării l-a făcut pe copil să se uite în dreapta în ultimul moment, când era gata să depășească axul drumului, în fața camionului. Astfel, băiatul s-a retras la timp, fiind evitată la limită o tragedie.

Deși vina pentru incidentul grav îi aparține șoferului camionului, mulți comentatori ai filmării aruncă vina și pe copil, pe motiv că nu s-ar fi asigurat regulamentar.

"Acel copil a alergat pe trecere. Trebuie să se asigure de 10 ori este viața lui la mijloc", spune unul dintre comentatori.

"De ce aleargă pe zebră? Nu îi iau apărarea șoferului, este vinovat și trebuie să rămână fără permis. Dar cum am zis, și puștiul are vina lui", spune un altul.

"Șoferul camionului are autobuz în stație și în spatele autobuzului este trecere. Trebuia să reducă și să se aștepte că poate cineva traversează. Se numește condus preventiv.: i puștiul s-a repezit, dar hei, sunt șoferi care nu știu să traverseze", mai comentează cineva.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News