Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Stiri > coronavirus
A   A   A

Un copil de 8 ani este internat la Terapie Intensiva cu COVID-19. Sufera si de o boala rara grava

Un copil de 8 ani este internat la Terapie Intensiva cu COVID-19. Sufera si de o boala rara grava
FOTO: Arhiva Pixabay.com
Un baietel in varsta de 8 ani, din Buzau, a fost internat la Terapie Intensiva infectat cu virusul SARS-Cov-2. Copilul a fost diagnosticat cu boala Kawasaki, o afectiune grava, care ar putea fi declansata chiar de coronavirus.

"Un copil venit intr-o stare grava, actualmente stationar, cu o boala multisistemica inflamatorie post SARS-COV-2. Poate pune in pericol viata copilului, este un caz rar, din cate stiu nu au mai fost in Romania cazuri de Terapie Intensiva Pediatrica", a declarat Diana Ionescu, director medical Spitalul Gomoiu, citata de observatornews.ro.

Copilul a fost transferat de la Buzau la Spitalul Gomoiu din Capitala.

Initial, doar parintii baiatului au fost diagnosticati cu COVID-19, iar testul celui mic a iesit negativ. La sfarsitul saptamanii, baiatul a facut febra, era somnolent si il durea capul, iar parintii l-au dus la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului din Buzau.
Medicii de acolo l-au suspectat de menigo-encefalita si au decis sa il transfere la Spitalul Gomoiu din Capitala. Aici a fost testat din nou pentru COVID-19 si, de data acasta, testul PCR a iesit pozitiv.

Copilul a fost internat la Terapie Intensiva, dar starea lui este stabila. Boala i-a afectat, insa, grav plamanii. Acesta este tratat de o echipa mixta de medici formata din anestezist, neurolog, pediatru si un infectionist.

Este primul copil care ajunge la ATI cu noul coronavirus.

Citeste si:
CORONAVIRUS Romania. Crestere alarmanta a infectarilor, record absolut: 1.713 cazuri noi si 49 de decese, in 24 de ore. La ATI sunt 471 pacienti internati
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 16 Septembrie 2020, ora 20:08

 Articol citit de 9273 ori

Citeste si: