Copil de 10 ani, căzut într-un lac de acumulare din Prahova, salvat de pompieri

Marti, 20 Iulie 2021, ora 21:51 1758 citiri
Pompierii îi salvează pe oameni la indundați FOTO Generică IGSU

Operațiune extrem de dificilă pentru pompierii prahoveni, marți seară, 20 iulie. Un copil de zece ani a căzut în lacul de acumulare din localitatea Poienarii Burchii. A fost salvat la timp.

Încă nu se știe cum a ajuns copilul în apă, însă, conform informațiilor primelor echipaje sosite la locul intervenției se pare ca un adult a intrat după copil și l-a susținut până la venirea salvatorilor.

La fata locului au fost trimise o mașină de stingere, o descarcerare, o ambulanță, o barcă pneumatică și o autospecială de primă intervenție și salvare.

Când au ajuns pompierii la copil și adultul care intrase după el, aceștia se aflau la aproximativ 50 de metri față de mal.

Intervenția a fost una dificilă din cauza debitului foarte mare al apei în contextul fenomenelor hidrologice, a anunțat ISU Prahova.

În ultimele zile, ploile au făcut prăpăd în zeci de localități din țară. În cursul zilei de ieri și pe timpul nopții, pompierii au acționat în sprijinul cetățenilor și autorităților locale pentru evacuarea apei din 29 case, 107 curți, 21 beciuri/subsoluri, 3 operatori economici, precum și pentru degajarea mai multor arbori căzuți pe carosabil.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News