Controale pe litoral. ANSVSA ia la bani mărunți hotelurile și restaurantele de la mare

Sambata, 17 Iulie 2021, ora 17:23
2373 citiri
Controale pe litoral. ANSVSA ia la bani mărunți hotelurile și restaurantele de la mare
Inspectorii sanitar-veterinari sunt cu ochii în speciale pe localurile de alimentație publică FOTO Pixabay

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a lansat sâmbătă, 17 iulie, la Constanţa "Comandamentul Sezon Estival 2021", acţiune în cadrul căreia inspectorii instituţiei vor efectua controale în unităţi turistice şi alimentare din mai multe staţiuni de pe litoral, se menţionează într-un comunicat remis sâmbătă de ANSVSA.

În cadrul Comandamentului, în perioada 17 iulie - 30 august, în serii de câte două săptămâni, vor acţiona echipe de control alcătuite din inspectori din cadrul Serviciului de Control Oficial Siguranţa Alimentelor, Circumscripţii Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Oficiale şi inspectori delegaţi de la DSVSA judeţene, potrivit ANSVSA.

Obiectivele controalelor vizează atât respectarea condiţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind producerea, prelucrarea, depozitarea, transportul şi comercializarea produselor alimentare, dar şi a măsurilor care se aplică pe durata prelungirii stării de alertă pentru prevenirea şi combaterea pandemiei de COVID-19, în corelare cu relaxarea măsurilor aplicate operatorilor economici din domeniu, se precizează în comunicatul ANSVSA.

Controalele oficiale vor fi realizate în unităţi de vânzare cu amănuntul înregistrate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor din categoria: tabere şcolare, restaurante, pizzerii, cantine, fast-food-uri, laboratoare de cofetărie, cofetării, patiserii, pensiuni turistice, unitati tip catering, puncte gastronomice locale, etc.

Echipele de control vor acţiona în şapte zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia - Vama Veche.

Scopul constituirii "Comandamentului Sezon Estival 2021" este asigurarea unui nivel ridicat de protecţie pentru turişti, astfel încât aceştia să poată consuma produse alimentare în condiţii de igienă şi de siguranţă, pentru a preveni toxiinfecţiile alimentare, subliniază ANSVSA.

Pentru eficientizarea activităţilor de control şi pentru asigurarea unui climat de siguranţă alimentară pentru consumatori, inspectorii ANSVSA vor participa şi la acţiuni comune cu reprezentanţi ai celorlalte autorităţi cu responsabilităţi în domeniu, potrivit comunicatului ANSVSA.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#control ANSVSA, #comandament litoral, #sezon estival litoral , #turisti