Cum ar trebui tratați "bizonii" care intră intenționat pe contrasens pe autostradă: "Credem cu tărie că este un gest criminal"

Joi, 29 Iulie 2021, ora 09:49 5959 citiri
Unul dintre șoferii care au intrat pe contrasens pe A2 FOTO Facebook/ Pro Infrastructura

Arsenalul "bizonilor" din traficul de pe șoselele României s-a îmbogățit în ultima perioadă cu un obicei extrem de periculos: circulatul pe contrasens pe autostradă.

Mai multe mașini au fost filmate în ultimele zile pe contrasens pe diverse autostrăzi din România.

Administratorii Asociației ProInfrastructura au o serie de recomandări pentru înăsprirea sancțiunilor care să-i vizeze pe șoferii care încalcă grav legislația rutieră.

"Săptămâna trecută mai mulți șoferi au intrat pe contrasens intenționat pe Autostrada A2. Credem cu tărie că acest gest este unul criminal și trebuie pedepsit ca atare de codul penal, nicidecum cu suspendarea permisului câteva luni și o amendă modică.

Considerăm că a intra pe contrasens cu bună știință pe un drum de viteză cu separație de sens este o faptă care trebuie asimilată celor de tentativă de omor pentru că pune grav în pericol viața participanților la trafic.

Din păcate nu doar această faptă este prea blând sancționată de codul rutier și de legea penală, legislație care și așa nu întotdeauna este pusă în aplicare!

Solicităm autorităților responsabile înăsprirea semnificativă a amenzilor și/sau a sancționării penale și pentru alte fapte care pun siguranța oamenilor pe drum în mare pericol: depășirea vitezei maxime cu mai mult de 50 km/h, trecerea pe roșu, șofatul în stare de ebrietate, depășirea pe linie continuă, neacordarea de prioritate la trecerea de pietoni, ca să enumerăm doar câteva.

Suntem realiști însă: acest demers este foarte greu de pus în practică deoarece nu există voință politică și nici măcar o largă colaborare, înțelegere și presiune din partea șoferilor și a societății în ansamblul ei în acest sens", se arată în postarea pe Facebook a celor de la Pro Infrastructura.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News