Continua marea tergiversare a dosarului Sorinei Pintea. Dupa 10 luni de la trimiterea in judecata, Curtea de Apel Cluj schimba, pentru a treia oara, instanta care va solutiona cazul

Vineri, 12 Februarie 2021, ora 14:03 5536 citiri
Sorina Pintea. Foto: Hepta (Arhiva)

Curtea de Apel Cluj a stramutat saptamana aceasta, pe 10 februarie, stramutarea dosarului in care Sorina Pintea, fost ministru al Sanatatii, este acuzata de luare de mita, de la Tribunalul Maramures la Tribunalul Cluj. Decizia este definitiva.

Decizia de stramutare a fost luata la solicitarea Sorinei Pintea. Asta dupa ce, in urma cu o saptamana, Inalta Curte stabilise competenta de judecata la Tribunalul Maramures. Cererea de stramutare a dosarului fusese facuta pe 21 decembrie, inaintea sesizarii Inaltei Curti.

Cronologia dosarului

30 aprilie 2020- DNA finalizeaza dosarul Sorinei Pintea si trimite dosarul la Trubunalul Bucuresti.

2 decembrie 2020- Tribunalul Bucuresti declina procesul la Tribunalul Maramures.

23 decembrie 2020- Tribunalul Maramures declina procesul la Tribunalul Bucuresti. Instanta sesizeaza Inalta Curte in vederea solutionarii conflictului negativ de competenta.

4 februarie 2021- Inalta Curte stabileste competenta judecarii la Tribunalul Maramures.

10 februarie 2021- Curtea de Apel Cluj stramuta dosarul la Tribunalul Cluj. Minuta, po portalul instantelor.

Acuzatiile DNA

Conform DNA, in perioada noiembrie 2019 - 28 februarie 2020, Pintea ar fi pretins si primit, printr-un intermediar, de la reprezentantii unei societati comerciale, in doua transe, sumele de 10.000 de euro (la 20 decembrie 2019) si 120.000 lei (la 28 februarie 2020), care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentand 7% din valoarea unui contract de achizitie publica, incheiat in 2019, ce avea ca obiect proiectarea si executia lucrarilor de amenajare a blocului operator - sala de chirurgie cardiovasculara si toracica si a unor spatii adiacente din spital.

Potrivit anchetatorilor, Sorina Pintea ar fi primit banii in incinta unitatii medicale pe care o conducea.

"In data de 28 februarie, dupa primirea sumei de 120.000 lei, activitate ce ar fi avut loc in biroul inculpatei din cadrul spitalului, s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante", mentioneaza DNA.

Pe 29 februarie 2020, Sorina Pintea a fost arestata preventiv de Tribunalul Bucuresti, fiind eliberata pe 6 martie, in urma unei decizii a Curtii de Apel Bucuresti, instanta care a plasat-o sub control judiciar pe o perioada de 60 de zile.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com
Comentarii